Digidexo.com

Hva er en Tubal okklusjon?

En tubal okklusjon er en blokkering av en av egglederne. Den kvinnelige reproduktive systemet er avhengig av egglederne å tillate passasje av et egg fra eggstokkene til livmoren, hvor sperm befrukter egget. Når befruktning skjer, er egg et embryo, og det implantater inn i livmoren. Uten godt fungerende eggledere, unnfangelse og graviditet er ikke mulig. Tubal okklusjon er et svært vanlig problem.

Typer

De to typene tubal blokkering er proksimale tubal blokkering og distal tubal blokkering. Proksimale blokkering vanligvis resultater fra bekken infeksjon, salpingitis isthmica nodosa (SIN), endometriose eller slim plugger. Distal blokkering resultater fra bekken betennelse på grunn av infeksjon eller endometriose.

Identifikasjon

De to viktigste testene som brukes for å diagnostisere tubal okklusjon er hysterosalpingogram (HSG) og diagnostisk laparoskopi. HSG tester involvere legen injisere fargestoff inn i livmoren og deretter tar en serie med x-stråler. Fargestoffet er synlig på røntgen, og hvis røret blokkering eksisterer, stopper fargestoff på blokkeringen i stedet for å fortsette forbi enden av røret. Diagnostisk laparoskopi er en poliklinisk prosedyre der et lite instrument med et kamera inn i magen via navlen. Dette gjør det mulig for leger å evaluere den ytre del av rørene for noe pakket rundt eller kryssende med rørene.

Symptomer

Infertilitet er ofte det eneste tegnet på tubal okklusjon. Mange kvinner klarer å unnfange et barn, og gjennomgår fruktbarhet testing som avslører tubal blokkering. Et lite antall kvinner kan oppleve lavere magesmerter.

Fordeler

Noen kvinner bruker tubal okklusjon som deres form for prevensjon. Både tubeligatur og Essure prosedyren er tilsiktet tubal okklusjon i den hensikt å permanent prevensjon. Tubeligatur, også kjent som binde rørene, innebærer å binde seg eller brenning endene av egglederne lukket. Essure prosedyren består av metallfjærer satt inn i egglederne som stimulerer vev vekst å stenge av egglederne.

Forebygging / løsning

Avhengig av typen av okklusjon, løsninger inkluderer bruk HSG å løsne blokken, kirurgisk fjerning av blokken eller ved hjelp av in vitro fertilisering (IVF) for å implantere egg i livmoren.

Betraktninger

Tubene okklusjoner ikke alltid er reversibel. For kvinner som ønsker å unnfange et barn etter en tubal okklusjon, må legene vurdere sine spesielle omstendigheter. Noen ganger kan fjerning av et objekt som forårsaker en okklusjon kan forårsake skade på egglederen, som resulterer i permanent og irreversibelt okklusjon av vev.