Digidexo.com

Progesteron IUDs som Fibroid Treatment

Progesteron intrauterin enhet (spiral), mens ikke spesielt brukes til å behandle livmor fibroids, ikke bidra til å redusere kraftig blødning ofte forårsaket av fibroids. Ikke alle kvinner med fibroids opplever symptomer, men noen rapporterer ubehag under sex, smerter i korsryggen, hyppig vannlating, smertefulle perioder eller menstruasjonsblødning som er så tungt det fører til anemi.

Fibroids Definert

Livmor fibroids er godartet vekster i muskelvev av livmoren. De kan variere i størrelse fra meget liten til 6 inches bredt og kan vokse innenfor eller utenfor livmoren. Legene vet ikke hva som forårsaker fibroids, men US Department of Health and Human Services anslår at så mange som 80 prosent av kvinnene vil ha utviklet fibroids av den tiden de er 50.

Spiral Definert

En spiral er en liten, plast, T-formet enhet, brukt som prevensjon, som er satt inn i en kvinnes livmor av hennes gynekolog. Det er to typer tilgjengelig i USA --- hormonelle og kobber. Den hormonelle spiral kan være på plass i 5 år; kobberspiral for 10. De virker ved å skape et miljø i livmoren som er fiendtlig innstilt til egg og sperm.

Den hormonelle IUD frigjør en liten mengde progestin, den syntetiske form av hormonet progesteron. Sammen med jevning cervical mucus, som gjør det vanskeligere for sædcellene å svømme opp i livmorhalsen, progestin tynner også slimhinnen i livmoren. Nedgangen i livmor tykkelse holder en kvinnes befruktet egg fra implanteres og gjør henne perioder lysere.

Effektivitet

Dens effekt på livmorslimhinnen gjør hormonspiral en løsning for den tunge menstruasjonsblødning som kan følge fibroids. Ifølge William H. Parker, MD, en klinisk professor i obstetrikk og gynekologi ved UCLA School of Medicine, "En studie viste at etter tre måneder, 85 prosent av kvinner [som hadde hormonelle iuds inn] tilbake til normal blødning, og kraftige blødninger og anemi ble kurert i praktisk talt alle kvinner ved utgangen av ett år. "

Betraktninger

Kvinner med svært store fibroids kan ikke være i stand til å bruke hormonspiral fordi fibroids kan gjøre innsetting umulig. Også fordi spiralen må settes inn og fjernes av lege, kan kvinner som håper å bli gravide ønsker å velge et behandlingsalternativ som ikke er et prevensjonsmiddel --- slik som kirurgisk fjerning av fibroids --- eller velge en mer fleksibel form for prevensjon, for eksempel en membran og kondom.

Paradox

Den progesteron som kan være så effektiv til å minske kraftig blødning forbundet med uterine fibroider er nå antatt å bidra til fibroid vekst. The Center for Livmor Fibroids rapporterer at studier har vist syntetisk progesteron --- som progestin i noen iuds --- øker fibroid størrelse. Parker forteller at fibroids krympe og kraftige blødninger stopper i de fleste kvinner som er behandlet med progesteron-blokkerende legemidler.