Digidexo.com

Bryst Følsomhet Problemer

Bryst Følsomhet Problemer


Mesteparten av tiden, trenger voksne kvinner ikke har sensitive bryster; Men hvis en kvinne opplever en bølge av hormoner (østrogen) rett før mensen, under overgangsalderen eller i løpet av første trimester av svangerskapet, kan dette resultere i ekstremt følsomme bryster. Andre medisinske tilstander kan også føre til bryst følsomhet inkludert fibrocystic bryst sykdom. Brystene kan bli så sår og følsom at du ikke kan stå for noe eller noen til å ta på brystene. Du kan ikke ligge på magen fordi det gjør vondt brystene; seg en bra kan selv vondt hvis brystene er veldig sensitive.

Syklisk

Vevet i brystene våre påvirkes av vår reproduktive syklus, som det fremgår av Mayo Clinic. Når unge jenter går gjennom puberteten, brystene blir veldig øm og følsom. Denne følsomheten, inkludert sårhet, kan vises før menstruasjonen, i de tidlige stadier av svangerskapet eller under overgangsalderen. Men noen kvinner har bryst følsomhet problemer på en jevnlig basis, men dette problemet avtar under graviditet og menopause, som peker til den rollen som hormoner eller annen måte leke, en eller annen måte, i bryst senstivity. Forskere har imidlertid ennå å fastslå at en bestemt hormonell abnormitet er ansvarlig for sykliske brystsmerter.

Non-Syklisk

Ikke-sykliske smerter i brystene er ikke forbundet med hormoner, men er forårsaket av bryst traumer, bryster cyster eller forrige brystoperasjon. Denne smerten kan faktisk skje utenfor brystet, i brystveggen eller i muskler, hjerte eller ledd og utstråle til ditt bryst.

Medisinering

Hvis du er under hormonbehandling, kan brystene vondt. Dette er fordi du tar østrogen og progesteron. Progesteron fører til en kvinne å beholde vann som strekker brystvevet og gjør det vondt. Østrogen øker mengden av brystvev. Noen kvinne fortsette å klage over bryst følsomhet selv etter overgangsalderen, spesielt hvis de fortsetter å gjennomgå hormonbehandling. Antidepressiva som Zoloft og Prozac har vært knyttet til brystsmerter.

Primose Oil

Noen kvinner velge å ta Primrose olje, som inneholder GLA eller gamma-linolensyre, som er en fettsyre. Dette kan balansere ut fettsyrer i kvinnens celler som, hvis ubalansert, kan være årsaken til bryst følsomhet. Gammo-linolensyre er antatt å redusere bryst følsomhet og for å gjenopprette balansen av fettsyrene. Primrose kommer i en kapsel. Rådføre seg med en urtespesialist og din lege for å bestemme riktig dosering.

Fibrocystic brystkreft sykdommer / Men med Problemer

Ifølge Dr. Hannah Brooks, kan brystsmerter og følsomhet være forårsaket av en fibrocystic bryst tilstand eller en hormonell ubalanse. Sandhya Pruthi, MD av Mayo Clinic forklarer at fibrocystic bryst sykdom er relativt vanlig og godartet. Kvinner som har denne tilstanden har klumpet, smertefulle bryster. Hun anbefaler at du rådfører deg med legen din hvis smertene du opplever er i ett bestemt område av brystet, og hvis smertene ikke svinger (syklisk) med menstruasjonssyklusen. Hvis du opplever en utflod fra brystvortene, søker medisinsk behandling.
Menn kan få brystkreft også; derimot, er bryst følsomhet ikke nødvendigvis er et symptom på brystkreft. Ifølge Mayo Clinic (Se Andre ressurser), menn som har brystkreft har vanligvis ett eller flere av følgende symptomer: Bryst masse, blodig væske fra brystvortene eller brystvorte dementi. Bryst følsomhet er ikke oppført som et symptom selv om de ovennevnte symptomene kan godt føre til brystsmerter.

Graviditet

Hvis du er gravid, forventer brystene dine til å bli overfølsom. Etter fødselen, spesielt hvis amming, vil brystene være ganske følsom. I utgangspunktet kan du oppleve noen ubehag mens sykepleie, men dette vil forsvinne på kort tid.

Østrogen Over-load

En overproduksjon av østrogen (østrogen over-load) rett før mensen, eller mens du går gjennom overgangsalderen kan føre til såre, sensitive bryster. Bruk en støttende bh og kutte ned på deg koffein inntak fordi te og kaffe og cola inneholder methyl xanthins, noe som kan resultere i bryst ømhet og sårhet.