Digidexo.com

Problemer med Glucomannan

Problemer med Glucomannan


Selv om det er blitt brukt i østlige land i over 1000 år, har glucomannan bare blitt populært i Vesten de siste 20 årene. Hentet fra Konjac planten rot, er det en svært fiberholdig stoff som kan lette forstoppelse og hjelpe til med vekttap, da det gir en følelse av metthet og fylde for de som tar den. Men det er noen vesentlige spørsmål som bør vurderes av alle som tar glucomannan.

Esophageal og Abdominal Obstruksjon

Det har vært dokumentert tilfeller av folk som tar Glucomannan tabletter og lider av alvorlig hals og mage-tarm obstruksjon, som tabletten kan skape en blokkering som er vanskelig å fjerne. Av denne grunn er kapsler anbefalt over tabletter, og de som har problemer med å svelge generelt bør ikke ta glucomannan.

Problem for diabetikere

Glucomannan er kjent for å redusere nivået av sukker i blodet, noe som gjør det spesielt viktig for diabetikere å konsultere sine leger på forhånd og overvåke sine blodsukkernivået nøye mens du bruker den.

Ubehag

De som tar glucomannan kan oppleve luft i magen, oppblåsthet, kvalme, diaré og magesmerter. Disse er vanligvis ikke alvorlige problemer, men kan være veldig ubehagelig.

Noen mennesker kan ha allergiske reaksjoner på glucomannan, inkludert utslett, elveblest eller generell kløe.

Interferens med medisiner

Glucomannan kan redusere eller forsinke absorpsjonen av medikamenter i blodet, så det er best å ta medisinen én time før, eller fire timer etter, tar glucomannan.