Digidexo.com

Slik Cure ovarialcyster og Livmor Fibroids

Cyster på eggstokkene og livmor fibroids er to problemer som ofte rammer kvinner. I mange tilfeller går de bort på egenhånd, uten å kreve behandling. De kan imidlertid forårsake smerte og andre symptomer, særlig hvis de vokser til å være meget store. I et slikt tilfelle, kan det være i en kvinnes interesse å se nærmere på en behandling eller herding.

Slik Cure ovarialcyster og Livmor Fibroids

Unn ovarialcyster

Se legen din for en diagnose. Cyster på eggstokkene er sekker som danner på kvinnens eggstokker og er normalt fylt med væske. Men noen cyster er fast, delvis fast stoff, eller fylt med tenner og andre vev.

Vent i flere uker, med legen din godkjenning, for å se om din ovarialcyste vil krympe og gå bort av seg selv hvis du er i dine fertil år, ikke opplever symptomer og har en cyste som er fylt med væske. Ifølge WomenHealth.gov, kan noen cyster løse på egen hånd i løpet av noen uker eller måneder. De kan imidlertid oppstår på nytt til enhver tid.

Ha en laparoskopi, som innebærer å fjerne cyste gjennom et lite snitt i nærheten av navlen. Denne behandlingen kan bli brukt for mindre cyster som ikke krympe av seg selv, så vel som de som er delvis fast eller fast.

Opt for laparotomi for en større cyste og de ​​som kan være kreft. Denne behandlingen innebærer å ta cyste ut gjennom større kutt i magen.

Har eggstokkene fjernet for en permanent kur. Dette er den eneste måten å bli kvitt cyster på eggstokkene permanent.

Unn Livmor Fibroids

Gå til legen din for å finne ut om du har fibroids, som er godartet (ikke cancerous) vekster som utvikler seg i veggen av en kvinnes livmor.

Tenk vaktsom venter hvis fibroids ikke forårsaker plagsomme symptomer, som for eksempel kaste blødning og smerter. Dette innebærer venter på din fibroids å krympe på egenhånd når du når overgangsalderen og hormonnivået endres.

Be legen om å forskrive hormoner for å forsøke å krympe fibroids.

Gjennomgå myomektomi, et kirurgisk alternativ som fjerner fibroids men forlater livmoren på plass. Dette bevarer din evne til å føde barn i fremtiden.

Velg myolyse å bli kvitt livmor fibroids. Myolyse bruker elektrisk strøm til å ødelegge dem.

Prøv endometrial ablasjon. Hvis du velger denne behandlingen, vil legen bruke varme, mikrobølgeenergi, eller elektrisitet for å ødelegge slimhinnen i livmoren samt eventuelle muskelknuter i livmor veggen.

Velg livmor arterie embolisering som behandlingsmetode. Denne behandlingen innebærer å kutte av blodtilførselen til fibroids, slik at de ikke kan vokse og trives.

Ha en hysterektomi, som er en operasjon for å fjerne livmor. Dette er den eneste permanent metode for herding uterine fibroider.

Hint

  • Spør legen din hva han vil gjøre hvis han oppdager kreft utseende vev under laparotomi. Legen din må kanskje fjerne eggstokker, livmor eller andre kroppens vev hvis cyste er festet til dem eller ser ut til å være kreft.
  • Holde positivt hvis legen din trenger å fjerne en cyste på eggstokken og sjekke det for kreftceller. Ifølge Mayo Clinic, de fleste av ovarian cyster er godartet.
  • Aldri ignorere smerter og kraftig blødning. De kan noen ganger være symptomer på livstruende tilstander. Se legen din så snart som mulig.