Digidexo.com

Langtidseffekter av HGH

Humant veksthormon, eller HGH, er blitt sies å for bruk i kroppsbygging og friidrett, så vel som et middel for effektene av aldring. Men de langsiktige effektene av HGH må vurderes mot de kortsiktige virkningene av fordeler, som økt lean body mass.

Hva er HGH?

HGH produseres naturlig av hypofysen. Som navnet tilsier, er det ansvarlig for vekst hos mennesker og er nøkkelen til endringer sett i puberteten som økt muskelmasse hos gutter. Idrettsutøvere har brukt HGH å øke muskelmasse og krefter raskere fra skade. Som du alder, HGH nivåer slipp, og det er derfor noen mener påfyll av kroppens tilførsel av HGH kan reversere effekten av aldring.

Innledende Effects

Mens mange for-profit selskaper tout fordelene av HGH behandlinger for ellers friske mennesker, kan langsiktige effekter av HGH langt oppveie eventuelle milde fordeler forbundet med bruken, ifølge en American Medical Association rapporten. Tunge brukere av HGH er trolig første erfaring carpal tunnel syndrom og hevelse i hender og andre ledd, ofte referert til som bløtdelsødem.

Gynecomastia

AMA-rapporten legger til at HGH brukere opplevde betydelig høyere forekomst av gynekomasti, utvikling av bryster hos menn.

Økt risiko for diabetes

Blant de andre langsiktige effekter av HGH er økt risiko for diabetes og nedsatt fastende glukose, som er en tilstand der blodsukkeret er høyere enn normalt, men under nivået i samsvar med diabetes.

Andre langtidseffekter

HGH brukere kan oppleve en rekke andre langsiktige effekter: unormal bein og brusk vekst, høyt blodtrykk, uregelmessig hjerterytme og en fullstendig nedleggelse av hypofysen, ifølge AntiAgingInfo hjemmeside.

Akromegali

Blant de mest alvorlige bivirkninger av HGH er akromegali, en tilstand som resulterer fra for mye HGH i kroppen, i henhold til Endocrine Society. Ofte forårsaket av en svulst på hypofysen, produserer dette syndromet vekst av ansikts bein, spesielt langs kjeven og øyenbryn, og høy HGH doser kan produsere unormale HGH nivåer sett i denne sykdommen. Akromegali kan føre til vansiring, hjertesykdom og død hvis den forblir ubehandlet.