Digidexo.com

Hvilke Frukt & Grønnsaker inneholder Resveratrol?

Hvilke Frukt & Grønnsaker inneholder Resveratrol?


Resveratrol er en naturlig forekommende forbindelse som er klassifisert som et polyfenol. Det er fettløselig stoff som er kjent for å ha antioksidant, anti-kreft og cardio beskyttende aktiviteter. Det produseres naturlig av en rekke frukter og grønnsaker som en reaksjon på miljøproblemer, for eksempel fysisk skade og infeksjon. Forskningsstudier viser at druer, nøtter, bær, jackfrukt og japansk knotweed inneholder resveratrol.

Druer

Resveratrol innhold av druer er delvis ansvarlig for den såkalte "franske paradokset", som stiller spørsmål ved hvorfor franskmenn er så slank selv om de drikker mye vin og hver slike rik mat. Druene 'hud, frø, blader og hel frukt er alle kosttilskudd kilder. Kommersielle drue produkter, for eksempel rødvin, druesaft og druekjerneekstrakt er også høy kilder. Konsentrasjonen av resveratrol i druer varierer med arten, regionen der de er vokst og deres eksponering for miljøstress. Konsentrasjonen i kommersielle produkter, slik som vin, er avhengig av bearbeidelsesteknikker som brukes under produksjon. For eksempel har rødvin høyere resveratrol innhold enn hvitvin fordi den er behandlet med drueskall. En g av drueskall inneholder 50 til 100 mg av resveratrol mens 1 liter vin inneholder 0,2 til 7,7 mg.

Nøtter

Peanøtter og pistasjnøtter inneholde mellom 84 og 115 ug av resveratrol per 100 g servering. Peanøtter, som er en type av vegetabilsk og ikke en mutter, er en høy kilde til næringsstoffer. I tillegg til resveratrol, de inneholder folat og "gode fettet" som kroppen bruker til å bygge DNA. Pistasienøtter, som er relatert til cashew, er en høy kilde til kalium, magnesium og kalsium. Varme synes ikke å påvirke resveratrol innholdet i nøtter, noe som betyr at mutteren smør kan være en kostkilde.

Bær

Mørke fargede bær, fra Vaccinium familien inneholder resveratrol. Dette inkluderer tyttebær, blåbær, huckleberries, lingon bær og blåbær. En studie publisert i en 2004-utgaven av Journal of Agriculture and Food Chemistry viste at lingon bær har en resveratrol innhold lik som druer og større enn de fleste andre bær. I motsetning til nøtter, forringer varmebehandling resveratrol innhold i bær.

Andre kilder

Selv om majoriteten av resveratrol forskning er fokusert på druer, bær og nøtter, det er til stede i noen andre frukter og grønnsaker. Jackfrukt og japansk knotweed inneholder også resveratrol. Den spiselige delen av jackfruit er de gule pærer. I tillegg til resveratrol, de er en kilde til kalium og vitamin C. japansk knotweed, også kalt Fallopia japonica, er en medisinsk plante med spiselige blader, røtter, stengler og frø. Den har flere medisinske fordeler, og er en kilde til vitamin A og C, kalium, fosfor, Zing, mangan, rutin og resveratrol. Noen kommersielle resveratrol kosttilskudd er laget av japansk knotweed.