Digidexo.com

Purine nivåer i Krabbekjøtt

Purine nivåer i Krabbekjøtt


Purine er en naturlig del av maten vi regelmessig konsumerer, en integrert del av genetisk liv. Høye nivåer av purine imidlertid bidra til kroppen din produserer usunn konsentrasjoner av urinsyre, som er ansvarlig for et felles-verkende medisinsk utvikling som kalles gikt. Krabbe kjøtt, både i hermetisk og fersk form, har høye nivåer av forbindelsen, men det er ikke blant de høyeste.

Hva det har

Krabbekjøtt er nesten 75 prosent vann, i forhold til den totale kroppsvekt, med så mye som 25 prosent av sin vekt som kommer fra protein, fett og mineraler, ifølge FNs Food and Agriculture Association. Den inneholder det som anses av ernæringseksperter for å være høy til moderat høye nivåer av purine. I en 3,5-oz. servering av hermetisert eller fersk krabbe, det er mellom 5 til 100 mg av purin.

Hva er for høy?

Ifølge The George Mateljan Foundation for verdens sunneste Foods, er krabbe lavere på listen over høy purine matvarer. De med de høyeste konsentrasjonene, som bør unngås ved gikt-lider, har så mange som 1000 mg av purine i en 3,5-oz. serverer: rødt kjøtt, spesielt spillet; fjærfe; sardiner; sild; fiskeegg; saus; buljong; nyre; leveren; søtt brød; gjær og noen skalldyr som blåskjell og kamskjell. Stiftelsen setter den anbefalte daglige inntak av puriner på mellom 600 til 1000 mg for friske voksne. De som lider av gikt rådes til å konsumere mer enn 150 mg daglig.

Andre lovbrytere

En lang liste over matvarer er gruppert med krabbe i moderat konsentrert kategori. Andre skalldyr som østers, reker og hummer er like utsatt for høyere-enn-gjennomsnittet nivåer, samt nyre og lima bønner, spinat, asparges, sopp, blomkål, erter, havre, hvete bakterie og helkorn. Ifølge Drugs.com, begrense disse matvarer samtidig lider av gikt kan bidra til å behandle tilstanden, som produserer mindre urinsyre som skal behandles av kroppen.

Kokt og Raw

Nivået av purin i krabbe endrer seg lite i kokeprosessen. Etter koking en krabbe i en saltet pot - vanligvis i ca en halv time eller mindre til mellomstore krabber - sin proteininnhold endrer seg lite, noe som betyr at du ikke kan endre mengden av purine i krabbe. Det er imidlertid mulig å begrense din del størrelser, hvis krabbe er en spesielt glad godbit.