Digidexo.com

Laser kirurgi for å slutte å røyke

En overflod av produkter og behandlinger finnes på markedet for å hjelpe folk i kampen for å slutte å røyke. Laserbehandling er en tilnærming til å opphøre nikotinavhengighet.

Funksjon

Selv om det er ofte kalt laser kirurgi, er prosedyren teknisk nonsurgical, siden det er ikke-invasiv. Referert til som kulde terapi eller lavt nivå laser terapi, bruker denne behandlingen lav intensitet lasere som slippes ut fra en lampe-lignende enhet. Lasere målrette bestemte "trykkpunkter" på kroppen for å stimulere energi på disse punktene.

Historie

Laser terapi for å slutte å røyke er basert på den samme grunnleggende prinsippet om akupunktur, fotsoneterapi og shiatsu: legge press på spesifikke "accupoints" av kroppen stimulere endringer, og utløse et skifte i kroppens indre energi. I dette tilfellet, blir laserstråler anvendes i stedet for nåler. Entusiaster hevder lasere er mer effektive.

Effekter

De laserstråler rettet mot accupoints først fungere å slappe av kroppen. Deretter forsøker de å stimulere frigjøring av endorfiner, for å simulere effekten av nikotin uten selve tilstedeværelsen av nikotin. Målet er til slutt å dempe behovet for nikotin.

Effektivitet

Som hypnose, er effektiviteten av laser terapi for å slutte å røyke subjektiv. Resultatene varierer. Leverandører, for eksempel Therlase og helbredelse laser klinikker, Inc. i Orlando, Florida hevder suksessrate på over 80 prosent. Ifølge American Cancer Society, er det ingen vitenskapelige bevis for å støtte sin effektivitet, og heller ikke noen bevis for å bestride det. Effektiviteten av vanebrytende metodene varierer mellom ulike individer, selv om noen i media har referert til laser behandling som en "gjennombrudd" for å slutte å røyke. Suksess kan ikke garanteres, spesielt siden en vane å røyke strekker seg utover bare en fysisk avhengighet.

Betraktninger

Laser behandling for å slutte å røyke er smertefri, har ingen bivirkninger, og ingen nedetid. Sesjons lengde er 30 minutter, og de fleste leverandører, slik som den ovennevnte, samt fakta gitt på StopSmokingLaserFacts.com, tyder på at bare en sesjon er nødvendig. Snarere enn en gradvis reduksjon i nikotininntak, har som mål laser behandling for å slutte nikotinavhengighet umiddelbart.

Kostnad

I gjennomsnitt, en laser behandling økt å slutte å røyke koster $ 400, i henhold til Stop Smoking Laser FAQ på LaserCare.us.