Digidexo.com

Statistikk over Teen graviditet

Statistikk over Teen graviditet


Teen graviditet har vært en epidemi i USA i flere tiår, og frekvensen av tenåringer får gravid er fortsatt et problem i hele landet. Flere forsøk har vært benyttet til å snu utviklingen, herunder forebyggende programmer i skolen og et vell av oppsøkende programmer rettet mot å informere tenåringer om prevensjon og generelle sikker sex praksis. Statistikken over ungdoms graviditet har vært den viktigste årsaken til det økende antall oppsøkende programmer.

Størrelse

Teen graviditet er et resultat av tenåringer å ha ubeskyttet sex. Ifølge Guttmacher Institute, har omtrent halvparten av tenåringer i alderen 15-19 hadde sex minst en gang. Det har blitt funnet at tenåringer som er seksuelt aktive, men ikke bruker prevensjon har en 90 prosent sjanse for å bli gravid i ett år. The Guttmacher instituttet fant at 750 000 kvinner i alderen 15-19 bli gravid hvert år, og 82 prosent av disse graviditeter er planlagte. The Guttmacher Institute er et nasjonalt institutt som arbeider med sikte på å fremme seksuell og reproduktiv helse over hele verden med offentlig utdanning, forskning og politisk analyse.

Typer

Teen graviditet priser har en tendens til å variere med demografiske og etnisitet. For eksempel, i henhold til Guttmacher Institute, svarte kvinner i alderen 15-19 har den høyeste frekvensen av ungdoms graviditet i USA, etterfulgt av latinamerikanere og deretter kaukasiere. I tillegg, mens de fleste av de statistiske ungdoms data starter med tenåringer i alderen 15, tenåringer så unge som 13 og 14 er også å bli gravid over hele landet.

Geografi

Frekvensen av tenårene graviditet varierer også over hele landet i hver stat. Ifølge National kampanje for å hindre Teen og uventede graviditet, rangert Washington DC den høyeste i landet for ungdoms graviditet priser i 2000, etterfulgt av Nord-Dakota, Vermont og New Hampshire.

Effekter

I 2005 alene, 414 593 tenåringer fødte i USA. Ikke alle tenåringer som blir gravide føder imidlertid. Faktisk 29 prosent av gravide tenåringer har abort og 14 prosent har svangerskap som resulterer i miscarraige. I året 2002 alene, 15-19 åringer som var gravid hadde 214 750 aborter. Ifølge Guttmacher Institute, de fleste tenåringer som har aborter er bekymret for evnen til å ta vare på barnet økonomisk, følelsesmessig og fysisk.

Forebygging / løsning

Studier har vist at ungdoms graviditet forebyggende oppsøkende programmer har en innvirkning. Siden frekvensen av tenårene graviditet nådde en topp i 1990, har prisen falt 36 prosent siden da. Den viktigste årsaken til nedgangen er at flere tenåringer bruker prevensjon metoder og / eller ved bruk av prevensjonsmetoder nå enn de var i 1990. Faktisk mellom 1992 og 2000, alle stater i landet hadde en nedgang i sine ungdoms graviditet priser fra 5 til 54 prosent som et resultat av disse typer programmer.