Digidexo.com

Herniated disk Relief

Herniated disk Relief


En herniated disk, også kalt en sprukket eller skiveutglidning er en av de vanligste årsakene til smerter i korsryggen, ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons (AAOS). I mange tilfeller forbedrer brokk disk langsomt uten inngrep, men noen tilfeller kan kreve medisiner eller kirurgi for å gi lindring.

Livsstil endringer

Mayo Clinic anbefaler å unngå anstrengende aktivitet når de opplever ryggsmerter. Unngå tunge løft, bøying eller sitter i en lengre tid. Prøv å engasjere seg i lett fysisk aktivitet som tolereres for å opprettholde fleksibilitet og hindre muskelstivhet.

Lettelse for milde tilfeller

Hjem behandlingstilbud omfatter alternerende mellom kjøleelementer og varme og ta en over-the-counter anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen. En lege kan forskrive reseptbelagte narkotika eller steroidinjeksjoner for saker som ikke svarer til over-the-counter medisiner. Den AAOS anbefaler også én til to dager med sengeleie for å avlaste alvorlige ryggsmerter.

Kirurgisk Relief

Alvorlige tilfeller kan kreve en diskectomy å fjerne herniated disk, ifølge Medline Plus. Pasientene får spinal eller narkose før operasjonen, og de fleste kan reise hjem samme dag. Risikoen for kirurgi inkluderer reaksjon på anestesi, skade på nervene og pågående ryggsmerter etter operasjonen.