Digidexo.com

Øyenvippe Vekst med glaukom

Ifølge National Glaukom Research, om lag 2,2 millioner mennesker 40 år og eldre har glaukom, og så mange som 120.000 av disse personene er blind. En alternativ behandling for glaukom er reseptbelagte medikamenter, som har blitt funnet å ha en positiv bivirkning av mørkfarging og øke veksten av øyevippene.

Fakta

Grønn stær er en klynge av øyesykdommer som skader synsnerven, en samling av nervefibre som bærer informasjon fra øyet til hjernen.

Behandling

Vision tapt for glaukom kan ikke gjenopprettes; kan imidlertid medikamenter og kirurgi hjelpe langsom progresjon av sykdommen. Behandlingen omfatter å redusere trykket inne i øyet for å redusere skade på synsnerven. Behandlinger inkluderer reseptbelagte øyedråper eller kirurgi, avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen. Lumigan (bimatoprost oftalmisk oppløsning) 0,03% er ofte foreskrevet for å redusere høyt trykk i øyet, også kjent som "intraokulart trykk".

Bivirkninger

Pasienter som behandles med Lumigan opplevde en bivirkning av tykkere, mørkere og fyldigere øyevipper. Noen pasienter med nøttebrune øyne opplevd en økning i irispigmentering, som forårsaket permanent mørkere øyenfarge og mørkfarging av øyelokkshuden. Andre bivirkninger er tørrhet, betennelse og kløe i øynene.

Nye Discovery

Med oppdagelsen av at Lumigan stimulerer vekst av øyevipper, Allergen, Inc., et farmasøytisk basert i Irvine, California, begynte å studere effektiviteten av bimatoprost i behandlingen av hypotrichosis, mangel på håret på øyevippene.

Latisse

I 2008 godkjente FDA Allergen nye reseptbelagte stoffet Latisse for behandling av hypotrichosis. Ifølge allergen, Latisse forbedrer "øyenvippe prominens som målt ved økt lengde, tykkelse og mørke øyevipper."