Digidexo.com

Kan Daglig Kontakter brukes igjen?

Kan Daglig Kontakter brukes igjen?


Daglige kontaktlinser er så kalt fordi de er laget for å brukes i løpet av dagen og ikke over natten. Mens noen er slitt bare én gang før de kastes, andre er laget for å brukes i en uke eller lenger før du trenger utskifting.

Hygiene

Uansett hva kontaktene du har, jo oftere du endrer dem, jo ​​sunnere er det for dine øyne, så ofte erstatte dem reduserer oppbygging av proteiner, lipider, og bakterier på linsene. (Se referanse 1)

Daglig Kontakter v. Endagslinser

Daglige kontakter er ment å brukes i flere dager eller uker før de ble erstattet, mens endags kontakter er slitt for bare én dag. (Se referanse 1) Iført endagslinser mer enn en gang øker risikoen for komplikasjoner.

Øyeinfeksjoner

Iført daglige kontakter for mer enn den anbefalte mengden av tid øker risikoen for skadelige bakterier som vokser på dine kontaktlinser og forårsaker øyeinfeksjoner. (Se referanser 1, 2)

Comfort

Endagslinser er behagelig fordi du bruker friske hver dag. (Se referanse 1) Hvis du bruker dem igjen, protein bygge-up blokker oksygen til øyet, og vanninnhold faller, forårsaker irritasjon og dehydrering. (Se referanse 3)

Vision Acuity

Skifte daglige kontakter på tid bidrar til å hindre tap av syn skarphet, som skitt samler seg på linsene dine over tid og kan føre til uskarpt syn.