Digidexo.com

Glaukom årsaker og behandling

Glaukom kommer i forskjellige former. Det er ikke en bestemt øye sykdom, men heller en gruppe øyesykdommer som deler tilsvarende egenskaper. Ifølge Kellogg Eye Center ved University of Michigan, glaukom ofte påvirker eldre mennesker.

Definisjon

Glaukom refererer til øyesykdommer som forårsaker skade på synsnerven. Når nervene er skadet, utvikles en blind flekk som kan være permanent hvis det ikke oppdages raskt nok.

Årsaker

Medisinske eksperter er ikke sikker på hva som forårsaker glaukom. Enkelte pasienter har høyere trykk i øyet, mens andre ikke gjør det. Alle har skade på synsnerven ved en slags anatomisk kraft.

Typer

Kronisk åpenvinkelglaukom er den mest vanlige type og har en blokkering av drenering av øyet, noe som resulterer i økt trykk og nerveskade. Andre former inkluderer trangvinkelglaukom og Nail-Patella syndrom.

Risiko

Ifølge American Optometric Association, personer i alderen 40 og oppover er mer utsatt for glaukom. Diabetes, høyt blodtrykk og familiehistorie er også viktige risikofaktorer.

Behandling

Dessverre, når synsnerven er skadet, den resulterende synstap vanligvis ikke kan reverseres. Behandlinger inkluderer reseptbelagte legemidler, øyedråper og laser og invasiv kirurgi.