Digidexo.com

Nyre Diet Foods

Nyre Diet Foods


Når du er en nyre pasient, nyrene har en redusert evne til å filtrere giftstoffer fra blodet. Av denne grunn er den typiske nedsatt diett utviklet for å begrense oppbygging av skadelige stoffer i blodet mellom dialysebehandlinger. Et viktig satsingsområde er å begrense mat rik på kalium, natrium eller fosfor, med den typiske nedsatt diett kretser rundt mat lavt i disse mineralene. Avhengig av din unike situasjon, kan legen gjøre andre hensyn, så følger hans kostholdsråd.

Foods lav i kalium og fosfor

Å spise mat lavt i kalium og fosfor hindrer disse mineralene fra å bygge opp til farlige nivåer i blodet ditt. Nyre kosthold mat i denne kategorien omfatter brød, ost, egg, cottage cheese, ris, havregryn og pasta. Enkelte grønnsaker som kål, blomkål, aubergine, neper og sukkererter er også inkludert. Frukt som epler, blåbær, aprikos, fersken, bjørnebær, fersken, plommer og tyttebær få grønt lys også. De fleste kjøtt og sjømat er høy i fosfor. Men, biff, kylling, hummer, østers og tunfisk inneholder en moderat mengde fosfor og kan tillates med begrenset porsjonsstørrelsen.

Begrense inntak av natrium

Det er viktig å være spesielt oppmerksom på din natrium inntak på en renal kosthold. Fordi nyrene dine ikke fungerer godt, spise en diett rik på natrium kan føre til at du beholde for mye væske. Sjekk etikettene på matvarene du spiser slik at du vet natrium innhold. Mat lavt i natrium inneholder mindre enn 100 milligram per porsjon. Ferske frukter og grønnsaker er naturlig lav i natrium og godt å spise gitt de er på lav kalium og fosfor liste også. Unngå å legge salt til maten og i stedet bruke urter og salt-free krydder til smaken dine måltider. Høy-natrium matvarer inneholder mer enn 300 milligram per porsjon.

Porsjonene

Med litt trening, vil du bli kjent med porsjonene. Mat på lav fosfor listen inneholder mindre enn 100 milligram per servering, og mat på lav kalium listen inneholder mindre enn 150 milligram per porsjon. Servering størrelse for mange lav kalium matvarer er omtrent 1/2 kopp og en servering størrelse for kjøtt og fisk er 3 gram - omtrent på størrelse med en kortstokk. Legen din eller en registrert kostholdsekspert kan hjelpe deg å bli kjent med porsjonene.

Andre Nedsatt diett restriksjoner

Hvis du er i faresonen for nyrestein, kan legen din be deg om å begrense inntaket av puriner og oxalates, stoffer i mat som kroppen omdanner til urinsyre. Forhøyet urinsyre øker risikoen for nyrestein. De fleste mat lavt i kalium og fosfor er greit for deg å spise fordi de er lav til moderat i puriner og oxalates. Men ytterligere restriksjoner gjelder dersom legen anbefaler å begrense disse forbindelsene. Av den lave kalium og fosfor matvarer, asparges, blomkål, grønne erter, sopp, spinat, Lima bønner, havregryn, tunfisk, hummer og østers er høy i puriner. Av de lave kalium grønnsaker, grønne bønner, voksbønner, aubergine og pastinakk er høy i oxalates.