Digidexo.com

Hva gjør Herpes sår ut?

At små anbud lesjon som plutselig spratt ut på en svært privat del av kroppen din - det er herpes, eller er det bare en kvise eller kanskje barberhøvel utslett? Problemet med herpes sår, ifølge Mayo Clinic, er at mange mennesker ikke klarer å identifisere dem nøyaktig og innser ikke at de er smittet med den svært smittsomt virus som forårsaker herpes. Herpes sår, spesielt i en innledende utbrudd, presentere seg for deg veldig åpenbart og smertelig.

Hva er årsaken til Herpes

Den type som forårsaker herpes utbrudd i kjønnsorganene er vanligvis forårsaket av herpes simpleks virus type 2 (HSV-2), som er spredt under samleie, og noen ganger type 1 (HSV-1), viruset som forårsaker oral herpes hvilke overføres til kjønnsorganene ved oralsex. Når du har en av disse HSVs, er du stuck med dem for livet - de søker tilflukt i nervesentre, hvor de "sleep" før noe får dem til å aktivere. Ifølge Mayo Clinic, de fleste er allerede infisert med HSV-1 som forårsaker oral herpes (munnherpes og forkjølelsessår). På grunn av tilstedeværelsen av HSV-1 fører til at kroppen til å lage antistoffer mot andre HSV-typer, når de utsettes for HSV-2, kan symptomene av herpes være så mild at en herpes sår går uoppdaget.

Primær Outbreak: Hvordan er det?

Ifølge Centers for Disease Control, de fleste mennesker smittet med herpes viruset er uvitende, men hvis de opplever en første utbrudd, dette skjer vanligvis innen to uker etter å ha blitt smittet av en seksuell partner. Før herpes sår bryter ut, mange mennesker opplever influensalignende symptomer, som tretthet, verkende ledd, hovne kjertler og feber, samt et anbud eller prikkende følelse i området av huden der herpes sår vises. Klassiske symptomer assosiert med genital herpes er sår, blemmer eller sår. Hvis du noen gang har hatt en feber blemme forårsaket av HSV-1, kan sårene ser markert lik. De kan vises som små kvise klynger eller grupper av små, vassen blemmer. De til slutt sprekke, skorpe over og helbrede uten arrdannelse i mellom to og fire uker. Ofte i en innledende utbrudd - vanligvis den verste - en annen gruppe av sår vises akkurat som den første gruppen er i ferd med å gro.

Herpes sår - Har du dem?

Problemet med herpes sår er at for dem som opplever ikke-primære utbrudds symptomer, identifisere sårene selv kan være vanskelig. Folk som allerede er smittet med HSV-1 kan merke at sår vises på et mindre område av kroppen, sier Mayo Clinic eksperter. Andre influensalignende symptomer er også mindre sannsynlig, og utvinning tid er mye kortere. Men de fleste mennesker med genital herpes forårsakes av HSV-2 aldri oppleve åpenbare sår eller de feil de som ikke bryter ut som noe helt annet - et insektbitt, hemorroider, chaffing grunnet sykling, irritasjon etter sex, eller en allergisk reaksjon til en leilighet eller sæddrepende middel. Hvis du ikke vet om du har herpes sår, er det best å oppsøke lege slik at du kan motta medisinsk testing som vil enten bekrefte tilstedeværelse av herpes eller utelukke det.

Får behandling for herpes

Det finnes ingen kur for herpes, men det finnes behandlinger som kan redusere hyppigheten av utbrudd, samt deres alvorlighetsgrad og varighet. Reseptbelagte muntlig antivirale medisiner som Famvir, Valtrez eller Zovirax behandle herpes ved å redusere replikasjon av herpes viruset som forårsaker utbrudd. Disse stoffene kan enten tas episodisk når et utbrudd er eminent eller brukes på en daglig basis, når utbruddene er hyppig eller når noen er seksuelt aktiv med en infisert partner eller flere seksualpartnere.

Herpes Forebygging

Den eneste måten du kan holde fra å få herpes er å forbli rusfrie eller bo i et monogamt forhold med en infisert seksuell partner. Kondomer kan i stor grad redusere risikoen for spredning av herpes når de brukes konsekvent og riktig. Men de med aktive herpes sår bør unngå noen form for seksuell kontakt med infiserte partnere til symptomene forsvinner.