Digidexo.com

Hvordan å omprogrammere en BiPAP

Hvordan å omprogrammere en BiPAP


Alt er virkelig bedre med en god natts søvn. Hvert år bringer nye medisinske avsløringer om hvordan en restorative søvn er viktig for å opprettholde god helse. Men for millioner av mennesker, finne at natts søvn krever mekanisk hjelp gjennom bruk av søvn maskiner.

Selv om disse maskinene, som leverer trykkluft gjennom en pusterøret og ansiktsmaske, er foreskrevet for en rekke aliments som forstyrrer kvalitet søvn sykluser, deres mest vanlige bruken er i behandling av søvnapné, preget av mange episoder der musklene i ryggen i halsen slappe av og tett i hele natt, hindrer luftveier flyt.

Med et kontinuerlig positivt luftveistrykk (CPAP) maskin, holder trykkluft baksiden av halsen åpne i løpet av natten. Men noen pasienter som trenger et høyt CPAP trykk finner at de har problemer med å exhaling mot et jevnt press. "BiPAP" står for BiLevel Positive Airway Pressure. BiPAP maskiner er også kalt BiLevel og VPAP maskiner, kan disse maskinene settes til ett press for å puste inn og en annen for exhaling. Jo større press på den innkommende pusten vil hjelpe puste prosessen, men pasientene vil ikke lide ubehag - og forstyrrelser i søvn - fra å måtte puste ut mot den samme innstillingen. Maskinene kan også komme andre lungelidelser som forårsaker pustevansker, for eksempel astma og lunge ineffektivitet.

Det endelige målet med CPAP og BiPAP terapi er å skape god søvn med færre enn fem søvnapné hendelser per time. Dette er avhengig av hvor mye lufttrykket kommer inn i røret, men at behovet kan bedra siden optimale trykkbehovet avhenge av alle slags faktorer - alt fra et tungt måltid til hvorvidt det er allergi sesongen eller dersom du har fått eller mistet noen pounds - som kan påvirke hvordan en person reagerer på hans eller hennes VPAP. Når en person har en søvn studie, er disse variablene tatt hensyn til og en søvn tekniker skriver en resept for å sette en rekke press som vil fungere på en ideell måte.

Mange mennesker trenger mer enn en søvnstudie for å justere maskinen for optimal komfort. Men hvis for en rekke årsaker, fra praktiske til økonomisk, er en annen søvn studie ikke i kortene, er det mulig å gjøre beskjedne endringer i en BiPAP maskin.

Bruksanvisning

•  Vend dekselet, hvis det er en, for å avsløre enhetens skjerm og kontroller.

Finn maskinens "kliniker" eller "set-up" -menyen. For noen maskiner, betyr dette å slå på strømmen samtidig som du trykker både + og - tastene eller ved å holde den "riktige" og "venstre" piler. For andre, er en spesiell knapp allerede merket.

Endre bare en variabel om gangen. Ikke øke eller redusere lufttrykket mer enn 0,5 cm / H2O til enhver tid. Andre alternativer kan være å endre den terapeutiske tiden maskinen er på eller mengden av fuktighet et oppvarmet enheten gir.

Gi hver justering minst en uke for å se hvordan det påvirker din generelle kvaliteten på søvn.

Hold en skriftlig søvn logg over hvordan du føler deg hver morgen, ettermiddag og kveld. Merke hvis du har en følelse av økt eller redusert søvnighet på dagtid, endringer i energinivå eller mental årvåkenhet.

Tips og advarsler

  • Ikke endre andre livsstilsvariabler, for eksempel mosjon nivå eller medisiner, som kan påvirke lufttrykket behov. Dette er virkelig en sak der "mindre" er mer.
  • Kontakt din lege dersom du ikke føler deg mer uthvilt i løpet av noen uker og ta søvnen din log med deg til avtalen. Dårlig søvnkvalitet, mens på noen form for søvn maskinen kan være et tegn på annen sykdom som bør vurderes