Digidexo.com

Oxygen Bar & Katarakt

Katarakt er en vanlig øyelidelse som kan føre til dårlig syn eller blindhet. De krever ofte kirurgi for å bli korrigert. Imidlertid kan oksygen bar terapi langsomme prosessen som forårsaker grå stær.

Oksygen Barer

Oksygen barer tilbyr en måte for en klient å inhalere konsentrerte mengder oksygen. Oftest er oksygen bar terapi tilbys i spesialitet oksygen barer, men det er også noen bærbare oksygen bar produkter på markedet. Oksygen bar eierne hevder at oksygen bar terapi tilbyr en rekke helsemessige fordeler.

Cataract

Katarakt vanligvis dannes som et resultat av alderdom. Som kroppen aldre dens naturlige funksjoner begynner å bremse, og næringsstoffer og oksygen blir ikke levert til øynene så raskt eller i samme mengde. Som næringsstoffer avta, kan øyet celler begynne dø. Disse cellene blir deretter kaste og kan bygge opp og sky øyet, danner en katarakt.

Forebygging av katarakt

Selv om Food and Drug Administration ikke har vurdert bruk av oksygen barer, brukere og eiere av oksygen barer hevder at ved å bruke en, risikoen for grå stær kan reduseres. Tanken er at, ved å levere store mengder oksygen, blir aldringsprosessen bremset og cellene i øynene leve lenger. Derfor er færre øyeceller skur, og det er mindre opphoping i øyet, noe som reduserer risikoen for grå stær.

Behandling av katarakt

Selv om oksygen bar terapi kan bidra til å nedsette eller stanse veksten av katarakt, kan det ikke redusere eller oppløse grå stær som allerede har dannet i øyet. De døde cellene som forårsaker aldersrelaterte grå stær kan vanligvis bare fjernes med kirurgi.