Digidexo.com

Sunne kolesterolet for kvinner

Kolesterolnivået i blodet er påvirket av både arvelige faktorer og kosthold. Kolesterol produseres naturlig i kroppen, men også påvirket av de tingene du spiser. Så kan både en overproduksjon av kolesterol i kroppen og dårlig kosthold føre til usunn kolesterolnivået, som kan røyking og andre usunne livsstilsvalg. Kvinner har en tendens til å ha høyere nivåer av gode kolesterolet enn menn som følge av høyere nivåer av østrogen i kroppen, noe som delvis forklarer hvorfor pre-menopausale kvinner har en lavere risiko for hjertesykdom enn menn.

Total Blood / serum kolesterolnivået

Din totale kolesterolet nivå er en av flere tall du får når du får kolesterolnivået sjekkes. Den optimale total kolesterolet nivå for kvinner er på eller under 200 mg / dL. En total kolesterolet nivå mellom 200 mg / dL og 239 mg / dL setter deg i en borderhøyrisikogruppen, og, avhengig av dine andre kolesterolnivået, kan du ha en økt risiko for hjerteinfarkt eller hjerneslag. En total kolesterolet nivå på eller over 240 mg / dL er en høy-risiko kolesterolet nivå, noe som krever medisinering og / eller livsstil modifisering for å redusere kolesterolnivået og dermed redusere risikoen for slag eller hjerteinfarkt (som er det dobbelte av en kvinne med normale kolesterolnivået i blodet).

HDL (bra) kolesterol nivå

HDL er ansett for å være god kolesterol i kroppen. Kvinner naturlig produsere mer HDL som følge av østrogen, spesielt under deres fertil år. Et høyere antall HDL kolesterol er en bedre avlesning enn et lavere HDL nummer. Den sunneste nivået av HDL i kroppen er 60 mg / dL eller høyere. De fleste kvinner gjennomsnitt mellom 50 og 60 mg / dl. Nivåer under 50 mg / dl er ansett å være høy risiko.

LDL (dårlig) kolesterol nivå

LDL-nivå måler nivået av dårlig kolesterol i blodet. Den optimale LDL-nivået for kvinner er et tall lik eller under 100 mg / dl. En lesning mellom 100 mg / dL og 129 mg / dL anses gjennomsnittet for kvinner. Et antall mellom 130 mg / dl og 159 mg / dl er ansett å være border høy risiko. Et nivå mellom 160 mg / dl og 189 mg / dl er ansett å være høy risiko. Noe over 190 mg / dl er ansett for å være svært høy risiko.

Triglyserid nivå

Triglyserid er ikke en kolesterol men gjør påvirke kolesterolet, slik at du er vanligvis gitt en triglyserid lese med en kolesterol test. Kvinner har også en tendens til å ha høyere triglyseridnivåer enn menn, ifølge American Heart Association. For kvinner, triglyseridnivåer varierer mellom 50 mg / dL og 250 mg / dL, med eldre kvinner stiller høyere triglyseridnivåer. Fedme og dårlig kosthold kan også øke triglyseridnivåer. Et nivå mellom 200 og 499 anses å være høy, og et nivå over 500 mg / dl er vanligvis forbundet med høye LDL-nivåer og / eller lave HDL-nivåer.

Senking Kolesterol

Kvinner med usunn kolesterol tallene bør ta skritt til lavere nivåer av dårlig kolesterol og øke gode kolesterolet. Dette kan inkludere å spise riktig, trene ofte, avstå fra røyking og drikking ikke mer enn en alkoholholdig drikke daglig. Medisinering kan også være nødvendig, spesielt hvis høyt kolesterol er påvirket av arvelige faktorer.