Digidexo.com

Levaquin 500 bivirkninger

Levaquin 500 er 500 mg dose av en fluoroquinolone antibiotika til behandling av bakterielle infeksjoner. Legen din kan forskrive Levaquin for lungebetennelse, bronkitt og sinus, nyre, urin, hud og prostata infeksjoner. Til tross for dets effektivitet, er Levaquin ikke for alle fordi den presenterer risiko for bivirkninger og komplikasjoner hos noen pasienter.

Vanlige bivirkninger

Omtrent 6 til 7 prosent av Levaquin brukere rapporterer hodepine og kvalme, noe som gjør disse de vanligste bivirkningene av stoffet. Søvnløshet og diaré er også vanlig, forekommer hos minst 4 prosent av brukerne. Mer enn 1 prosent av pasienter som tar Levaquin erfaring svimmelhet, forstoppelse, magesmerter, fordøyelsesbesvær og utslett.

Andre bivirkninger

Levaquin 500 har også potensial til å føre til en rekke andre plagsomme eller irriterende bivirkninger. Nevrologiske og psykologiske effektene av stoffet omfatte angst, uro, forvirring, depresjon, mareritt og søvnighet. Noen kvinner opplever vaginale infeksjoner mens du tar Levaquin 500. Det er også mulig å oppleve svetting, rødme og følelsen av å være varm mens du tar stoffet.

Legemiddelinteraksjoner

Visse medisiner produsere uønskede bivirkninger når det brukes sammen med Levaquin 500. For eksempel, Levaquin ofte forstyrrer virkningen av anti-diabetiker medisiner, forårsaker farlige økninger i blodsukkernivået. Bruken av Levaquin med ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen eller naproksen har potensiale til å forårsake anfall. Når det kombineres med blodfortynnende som warfarin, Levaquin 500 øker risikoen for å oppleve ukontrollerbar blødning under operasjon eller etter en skade.

Risiko

I tillegg til mindre bivirkninger og risiko for uheldige legemiddelinteraksjoner, har Levaquin 500 potensial til å forårsake alvorlige medisinske komplikasjoner. For eksempel er det en fare for betennelse eller tårer i akillessene, rotator cuff, biceps, hender eller tommelen. Noen pasienter utvikler alvorlige allergiske reaksjoner på Levaquin 500, inkludert vanskelig å puste, hjerte plager, alvorlig hevelse og sjokk. Sjelden, resulterer bruk av Levaquin i potensielt livstruende infeksjoner i huden som Stevens-Johnson syndrom eller toksisk epidermal nekrolyse. Betennelse eller skade på leveren er også mulig mens du tar Levaquin samt plutselig nyresvikt. Noen pasienter utvikler alvorlig diaré eller nerveskader mens du tar stoffet. I sjeldne tilfeller forårsaker Levaquin hyperkalemi eller høye nivåer av kalium i blodet, noe som kan føre til skade på ditt hjerte eller hjerte-karsystemet.

Betraktninger

Levaquin 500 kan føre til lav fødselsvekt og spontanabort, så unngå å ta under svangerskapet. Bruk av Levaquin hos barn under 18 år har potensiale til å forårsake sykdommer i ben og ledd. Sene brudd forekommer hyppigst hos pasienter over 65 år Leger begrenser også bruken av stoffet i pasienter som har nedsatt nyrene fordi uten skikkelig vannlating, kan nivåene av Levaquin bygge opp i kroppen og bli giftig. Hvis du har en historie med lever- eller hjernesykdom, epilepsi eller hjerte arytmi, er legen ikke sannsynlig å anbefale Levaquin grunn av sin potensielle bivirkninger. Fordi det øker følsomheten for sol i mange pasienter, unngå solarium og bruke tilstrekkelig solkrem mens du tar Levaquin.