Digidexo.com

Alvorlig Allergier og Sinus infeksjoner

En bihulebetennelse, eller bihulebetennelse, er en betennelse i nesegangene (bihuler) som hindrer skikkelig drenering. Nasal allergi (allergisk rhinitt) er en av flere årsaker til sinusitis, som også inkluderer forkjølelse, bakterier og soppinfeksjoner.

Typer

Det finnes to typer av bihulebetennelse: akutte og varige færre enn fire uker, og kronisk, som varer åtte uker eller mer.

Symptomer

Symptomer på bihulebetennelse er smerter og press rundt kinn, nese og øyne; nesetetthet og tykk, gul eller grønn post-nasal drypp; feber; tap av lukt; sår hals eller øreverk.

Årsaker

Under et alvorlig anfall av nasale allergier, nesegangene er stadig overbelastet og betent. Dette gir den perfekte omgivelser for en bakteriell bihulebetennelse å ta tak.

Forebygging

Sinus infeksjoner forårsaket av allergier kan forebygges ved å behandle allergier, unngå eksponering for allergener og tar antihistaminer og slimløsende midler er de beste behandlinger.

Behandling

Sinus infeksjoner kan behandles med slimhinneavsvellende midler, smertestillende midler, nasale kortikosteroider for å redusere betennelse og saltvann nesespray for å tømme ut lunger. De fleste bihulebetennelse rydde opp uten antibiotika, men de kan være nyttig for en vedvarende, alvorlig bakteriell bihulebetennelse.