Digidexo.com

Skadevirkninger av rød konditorfarge

Skadevirkninger av rød konditorfarge


Uten tilsetting av konditorfarge, ville mange av dine favoritt mat trolig være en farge du ikke var ventet. En artikkel i "Time" magazine hevder at uten et fargestoff, ville sjokolade pudding være grønn, og drue brus synes blå. Det har vært en pågående debatt i flere tiår når det gjelder bruk av fargestoffer for å bedre mat, og blinket ut i mange av disse argumentene er rød konditorfarge. Studier og kontroversen har ført de myndighetsorganer i USA for å forby bruk av ulike etablerte røde fargestoffer. Noen spesifikke helsetilstander kan være forbundet med bruk av rød konditorfarge i forbrukerprodukter som mat, medisiner og kosmetikk.

Allergiske Reaksjoner

Mange mennesker har en negativ reaksjon på konditorfarge, inkludert tilsetningsstoffer for fargen rød. Konditorfarge avledet fra insekter ser ut til å være den viktigste årsaken til allergiske reaksjoner. Noen iskrem, yoghurt, fruktdrikker og Campari inneholde rødt fargestoff utvunnet fra cochineal biller. Andre produkter med dette fargestoffet omfatter legemidler og kosmetikk. Det er mye uenighet om dette produktet. Foreløpig produkter bære etiketter som staten "kunstig farge" eller "farge lagt til." Helse-advocacy grupper anbefaler tydelig merking av produkter med mat fargestoffer som forårsaker reaksjoner. Enkelte grupper, som Center for Science i Public, ønsker etiketter for å lese "Artificial farge:. Karmin / cochineal ekstrakt (insekt basert)" Men matprodusenter innvendinger mot bruken av ordet «insekt». Dr. James Baldwin fra University of Michigan School of Medicine føles "et fargestoff som kan forårsake anafylaktisk sjokk hos følsomme individer bør pålegges å være oppført spesifikt på etiketter."

Kreft

Red Dye Nummer 2 er et tilsetningsstoff som brukes i flere tiår for å friske fargen på pølser, Dyremat, iskrem, saus, sminke og en myriade av røde piller. Dette er et tjærebasert produkt som er kjent for å forårsake innsnevring av bronkiene, angioødem (hevelser) og elveblest kjent som urticaria. The Food and Drug Administration (FDA) har offisielt opphevet midlertidig godkjenning av Red Dye nummer 2 etter tester viste en signifikant økning i kreft blant eldre hunnrotter. FDA hevder at det er ingen bevis for at dette fargestoffet er en offentlig helseskadelig. Mengden av fargestoff forbruket som kreves for å oppfylle standardene for denne testen hos mennesker er betydelig og usannsynlig. Produsenter som Armour, General Mills og Nabisco hevder å ha avviklet bruken av dette fargestoff år siden.

Hyperaktivitet hos barn

Mange andre enn USA land har forbudt bruk av Allura Red; noen grense bruken til produkter som ikke er konsumert av barn. FDA godkjenner bruken av dette fargestoff i kosmetikk, medisiner og mat. Studier i Storbritannia konkludere med at selv om dette produktet ikke kan være farlig i seg selv, når den kombineres med andre formler eller konserveringsmidler, er det en risiko for økning av hyperaktivitet hos barn. Et panel fra European Food Safety Authority vedtatt en anbefaling om at Allura bruk revurderes når det brukes som et tilsetningsstoff. Langsiktige karsinogenitetsstudier utført av denne gruppen viste ingen bevis for at Allura Red forårsaker kreft som mange grupper tror. Imidlertid konkluderte denne samme panel som eksponering til en blanding av Allura med andre tilsetningsstoffer vil føre til hyperaktivitet hos barn varierer fra 8 til 9 år. Yngre barn vises ikke berørt av denne rød konditorfarge.