Digidexo.com

Hvordan har utviklingen innen teknologi Endret Meningitt?

Hvordan har utviklingen innen teknologi Endret Meningitt?


Som en infeksjon av legemet, meningokokk-meningitt forårsaker en svelling av materialet som strøk ryggmarg og hjerne. Venstre ubehandlet, kan pasienter dø av tilstanden. For å komplisere saken, varianter inkluderer en bakteriell og viral versjon av hjernehinnebetennelse. Bakterie versjonen forårsaker mest bekymring ettersom det innebærer dødelige reaksjoner mens de virale hjernehinnebetennelse vil gå bort av seg selv.

Gjeldende status

Meningitt, selv i moderne tid, fortsetter å utfordre medisinsk teknologi og relaterte studier. Ifølge New York Times, i gjennomsnitt mellom 1400 og 2800 infeksjon forekommer årlig. Overført av sinus og hals væsker via hoste, nysing, og nese-tørke uten å vaske hendene, reiser hjernehinnebetennelse godt i overfylte forhold. Det også ofte blir forvirret i primærdiagnose eksamener som influensa.

Skoler og samles Bekymringer

Høyskoler og videregående skoler har en tendens til å være den mest sårbare gitt den høye tettheten av barn og unge på samme sted samtidig eller leve tett. Per i New York Times, så mange som nesten 400 dør av tilstanden årlig. Recovery for dem som overlever er ikke en ren kortet enten; 1 ut fem kan ha varige funksjonshemninger skyldes hjernehinnebetennelse.

Kjemisk Scanning

Nylige kjemisk teknologi har forbedret evnen til å identifisere hjernehinnebetennelse tidlig, som noen ganger kan bli forvirret på tidlig diagnose med en dårlig influensa tilstand. Ved hjelp av sammenligninger mellom den kjemiske sammensetningen av kroppsvæsker i normal tilstand, og når kroppen lider infeksjon, kan legene bruke massespektrometri og kjernemagnetisk resonans for å sanke ut identifikatorer av hjernehinnebetennelse. Som en etterforsker å finne en kriminell fingeravtrykk, de skanning tilnærming flagger markører for infeksjon, selv skille bakteriell fra viral versjoner.

Vaksine Approach

Det medisinske feltet fortsetter å nærme seg svar på hjernehinnebetennelse med vaksine medisiner. Utbredt vaksine beskyttelse først begynte distribusjon i 1980 med innføringen av Menomune. Men bare Menomune styrket immunsystem for inntil fem år i beste fall. Innen 2005 en bedre vaksine, Menactra tjente trekkraft og Federal Drug Administration godkjenning i vaksineutvikling, er mer holdbare i effekt (opptil 10 år).

Ikke perfekt

Vaksineteknologi som av August 2010 gir ikke en kur-all. Menactra dreper bakterier av bare 80 prosent av de vanlige stammer av bakteriell meningitt. Én stamme, Serotype B, kjører fortsatt frodig. Som et resultat, forskere fortsette å bygge på fordelene ved tidlig identifisering som en primær forsvar.