Digidexo.com

Behandling Plan for Diabetes

Diabetes er en sykdom som påvirker hvordan kroppen bruker sukker, eller glukose. Noen diabetikere kan administrere sine symptomer med kosthold og mosjon, mens mer alvorlige tilfeller innebære regelmessige injeksjoner av insulin eller vanlig blodsukker overvåking via blodprøver. Uansett hvilken type, finnes en behandlingsplan som kan hjelpe enkeltpersoner leve normale liv med diabetes.

Behandling for alle typer

Enkelte endringer og behandlinger i livsstil kan være gunstig for alle typer diabetes at en pasient har. Disse inkluderer:

Sunn mat. Diabetikere trenger ikke å spise bare en bestemt type mat, men de trenger ikke å være forsiktig med hvor mye av hver type mat de spiser. Hvis du har diabetes, kan en ernæringsfysiolog eller ernæringsfysiolog hjelpe deg å gjøre et måltid plan for deg selv og gi deg retningslinjer om mengder for å spise fra hver matvaregruppe hver dag. Du kan fortsatt nyte en rekke matvarer, inkludert frukt, grønnsaker og til og med noen sukkerholdige matvarer. Men du trenger for å opprettholde en forsvarlig kosten balansen i forhold til din personlige spising plan.

The National Diabetes Information Clearinghouse anbefaler å spise mest stivelse, frukt og grønnsaker hver dag og bare noen få fet mat eller sukker. Deres hjemmeside tilbyr en næringspyramiden for diabetes samt et anbefalt kaloriinntak basert på dine relative vekt og aktivitetsnivå.

Trening. Fysisk aktivitet senker blodsukkeret og øker følsomheten for insulin (dette betyr at du ikke trenger så mye insulin som du ville gjort uten trening). Diabetikere bør alltid rådføre seg med sin lege før du begynner på et treningsprogram. Imidlertid kan 20 til 30 minutter per dag med aerobic aktivitet være svært gunstig i å håndtere diabetes symptomer.

The National Diabetes Information Clearinghouse anbefaler forsiktighet når du begynner et treningsprogram. Diabetikere bør huske å sjekke føttene for sår etter trening, og for å spørre sin lege om å trene når blodsukkeret er høyt. Trening er en svært viktig del av håndtering av diabetes, men det må reguleres på samme måte som en diett plan.

Type 1 og type 2 diabetes

Type 1 diabetes er vanligvis diagnostisert hos unge mennesker. I denne formen for diabetes, kroppen ikke lenger produserer insulin, slik at du må erstatte det insulin regelmessig (vanligvis via et skudd eller insulinpenn administrert daglig). Type 2 diabetes oppstår når kroppen din er motstandsdyktig mot insulin og bukspyttkjertelen må jobbe hardere for å produsere mer insulin som resultat. Folk i alle aldre kan utvikle type 2 diabetes, som er mer sannsynlig hos mennesker som er overvektige og / eller inaktive.

Alle med type 1 diabetes trenger regelmessig insulin for å overleve, og noen ganger mennesker med type 2 diabetes trenger også insulin injeksjoner. Legen din vil foreskrive insulinbehandling basert på dine individuelle behov.

Blodsukker overvåkning er en viktig del av prosessen for behandling av diabetes. Diabetespasienter kan få en glukose skjerm for å teste deres blod daglig. Basert på resultatene av testen, vil de vite hvor mye eller hvor lite sukker å spise i deres neste måltid. Arbeid med legen din for å finne en blod-sukker overvåking rutine som vil fungere best for deg og dine spesifikke diabetiske problemer.

Oral medisiner. Det er noen muntlige diabetes medisiner som du kan også ta. Legen din vil avgjøre hvorvidt disse medikamentene er nødvendig, og foreskrive hva du trenger.

Andre problemer

Noen gravide opplever diabetes symptomer bare under svangerskapet; Dette er kjent som svangerskapsdiabetes. Behandlinger for svangerskapsdiabetes alltid inkludere overvåking kosthold og får fysisk aktivitet; I noen tilfeller vil blodsukker overvåking og insulinbehandling også være nødvendig.

Andre pasienter kan bli diagnostisert med prediabetes. Dette betyr at de er på en høy risiko for til slutt å utvikle type 2 diabetes. Prediabetes pasienter kan vanligvis behandle symptomer (og redusere sannsynligheten for at de vil utvikle full blåst diabetes) med kosthold og mosjon. Noen ganger kan de også ta diabetes muntlig medisiner eller andre medikamenter for å redusere kolesterolet.

I alvorlige tilfeller kan diabetes behandlinger inkluderer kirurgi. Noen pasienter med type 1-diabetes kan ha nytte av en bukspyttkjertelen transplantasjon. En vellykket transplantasjon ville bety at en diabetiker pasient ikke lenger trenger insulinbehandling. Imidlertid kan bukspyttkjerteltransplantasjoner være risikabelt og farlig.