Digidexo.com

Tips om å redusere høyt blodtrykk under graviditetenHøyt blodtrykk under svangerskapet kan være farlig for både en mor og hennes baby. Ifølge National Heart and Lung Institute, graviditet indusert høyt blodtrykk, eller preeklampsi, påvirker morkaken, og det kan påvirke en mors lever, nyrer og hjerne. Også det er den ledende årsak til foster problemer, for eksempel prematuritet, lav fødselsvekt og dødfødsel. En vordende mor bør gjøre alt hun kan for å senke henne høyt blodtrykk så snart som mulig for å unngå noen av disse komplikasjoner.

Lay Down on the Left Side

Legging ned på venstre side så mye som mulig kan bidra til å senke blodtrykket. Vanligvis hvis blodtrykket er høyt under en eksamen, en lege vil gjøre moren la seg ned på hennes venstre side i 30 minutter før du tar den igjen. Hvis det fortsatt er høy, vil legen vanligvis anbefaler at hun gå hjem og hvile på venstre side så mye som mulig.

Unngå stress

Stress er kjent for å bidra til en økning i blodtrykket. Det er viktig at en forventningsfull mor få så mye hvile som hun kan for å holde henne stress og blodtrykket nede. Hun bør ta andres tilbud om å lage mat, vaske eller å hjelpe til med de andre barna og husarbeid. Hun skal være villig til å be om hjelp hvis ingen vet situasjonen. Hun bør heller ikke bekymre deg for huset ser perfekt. Hennes helse og barnets helse er viktigere. En liten bit av moderat trening for å hjelpe håndtere stress er også anbefalt. Hvis mulig, bør en vordende mor med høyt blodtrykk tar en kort spasertur eller svømme. Alltid unngå å løfte tunge vekter eller gjør noen aktivitet som fører til at pulsen til å stige flere 140 slag per minutt.

Unngå salt og sukker

Salt og sukkerholdige matvarer kan øke blodtrykket. En vordende mor må holde seg borte fra altfor bearbeidet mat, chips og brus.

Spis matvarer som bidrar til å senke blodtrykket

Det er noen matvarer som har vist seg å senke blodtrykket. Disse inkluderer mørk sjokolade (i moderate mengder), bønner, spinat, hvite poteter, bananer, soyaprodukter og skummet melk. En gravid kvinne bør også drikke mye vann.

Medisinering

Hvis noen av disse tipsene for å senke blodtrykket ikke fungerer, kan en forventningsfull mor med høyt blodtrykk må gå på medisiner. Hun bør ikke ta noen medisiner uten at legen hennes anbefaler eller foreskriver det. Det er mange medisiner som ikke bør tas under svangerskapet fordi de kan føre til fødselsskader.