Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Herpes

Det er to typer av herpes - HSV-1 og HSV-2 (også kjent som herpes simplex 1 og 2). Herpes simplex 1 sees mer i oral herpes, slik som forkjølelsessår, som er synlige rundt munn og lepper. Herpes simplex 2 er koblet til genital herpes og regnes for å være en seksuelt overførbar sykdom. Hvis du er seksuelt aktiv, må du få regelmessige tester for kjønnssykdommer som herpes, siden de kan være uten symptomer.

Hvordan diagnostisere Herpes

En se en lege. Diagnosen herpes er vanskelig å fastslå uten skikkelig tester utført av helsepersonell. Det finnes forskjellige tester som legen vil utføre for å få en diagnose, inkludert:

Viral kultur: En cellekultur kan tas hvis det er et sår på kjønnsorganene. Den direkte fluorescerende antistoff-test administreres med en oppløsning inneholdende HSV-antistoffer og et fluorescerende fargestoff. Hvis herpes viruset er funnet i kultur, antistoffene stokk og gløde og kan sees under et spesielt mikroskop.

Blodprøver: En blodprøve kan gis dersom ingen symptomer på herpes er til stede. Men vær oppmerksom på at kommersielle blodprøver gitt for herpes er ikke alltid nøyaktig, hovedsakelig på grunn av deres manglende evne til å skille mellom herpes simplex 1 og 2.

Kontroller symptomene. Det vanligste symptomet på genital herpes er rød, sensitiv hud som utvikler sår eller blemmer (også kjent som herpes støt). Herpes symptomer er ikke alltid til stede, men - viruset kan gå inaktiv eller "stille", viser ingen symptomer, men beholder muligheten til å blusse opp enten genital eller muntlig infeksjoner og forårsake blemmer og sår.

Andre tegn og symptomer på genital herpes inkluderer:
• hovne lymfekjertler i lysken
• Hodepine
• Muskelsmerter
• Fever
• Nedre ryggsmerter

Få riktig behandling. Etter riktige tester har blitt gjort, og et positivt resultat er gitt, blir fort nødvendig behandling. Mens det ikke er noen kur for herpes, kan det behandles.

Immunsystemet må styrkes gjennom medisinering. Dette vil bidra til å hindre utbrudd og behandle aktuelle utbrudd.