Digidexo.com

Hvor lenge kan herpes viruset overleve utenfor kroppen?

Viruset som forårsaker herpes kommer i to former. Herpes simplex 1 (HSV1) forårsaker herpes sår (forkjølelsessår) rundt munnen og på områder over midjen. Herpes simplex 2 (HSV2) er genital herpes og forårsaker herpes sår under midjen. Viruset smitter av eksponering for herpes blemme eller kroppsvæsker fra et infisert individ. Hsv2 kan inngås gjennom oral, anal og vaginal sex, og hsv1 kan overføres ved kyssing eller noen kontakt med en herpes sår.

Virus Survival

Ifølge Mayo Clinic og Centers for Disease Control (CDC), virus er svært følsomme for miljøforhold som omgir dem og generelt lever ikke utenfor kroppen på veldig lenge. Men American College of Fødselsleger og Gynekologer sier at herpes simplex virus kan være i stand til å leve på overflater for opptil et par timer utenfor kroppen. Sørg for å dekke eventuelle områder av ødelagt hud som kan tillate et virus å angi kroppen.

Hot Tubs og svømmebasseng

Herpes viruset ikke tilpasse seg godt i klorvann, så sannsynligheten for å fange herpes i en badestamp eller svømmebasseng som er riktig vedlikeholdt er usannsynlig. Dusje før og etter inn et boblebad eller basseng for å unngå å forverre eventuelle hudsykdommer. Unngå å legge inn badestamper eller svømmebassenger med åpne herpes sår eller hud pauser som et forebyggende tiltak.

Toaletter og andre overflater

Ifølge drmirkin.com, kan det mulig (selv usannsynlig) til kontrakt herpes virus fra toalettseter eller andre plastsittegrupper hvis forholdene er akkurat. Hvis du har brutt hud og det kommer i kontakt med levende HSV-viruset på overflaten, kan det være mulig å trekke seg sammen herpes simplex virus på denne måte. Fordi herpes simplex kan leve utenfor kroppen for en kort periode, bruke toalett gulvbelegg i offentlige bad når det er mulig, og unngå kontakt med hud i noen offentlige sittegruppe.