Digidexo.com

Bivirkninger av betablokker på eldre

Bivirkninger av betablokker på eldre


Betablokkere behandle migrene, angst, høyt blodtrykk og glaukom. Disse stoffene virker ved å blokkere effekten av adrenalin på hjertet. Dette reduserer hjertefrekvensen og gjør at hjertet til å slappe av. Fordi beta-blokkere påvirker hjertet, kan de forårsake bivirkninger. Eldre mennesker opplever disse bivirkningene annerledes enn yngre pasienter, noe som gjør forsiktighet viktig når du bruker betablokkere eldre pasienter å behandle.

Cold Følsomhet

Betablokkere gjøre eldre pasienter mer sannsynlig å oppleve kalde følsomhet, ifølge Migrene Awareness Group. Kulde intoleranse utvikles som et svar på effekten av beta-blokker. Fordi betablokkere langsom hjertefrekvens og redusere arbeidsbelastningen på hjertet, kan blodtilførselen til huden reduseres. Dette gjør eldre pasienter mer utsatt for Raynauds fenomen, som er når kalde temperaturer føre til eksponert hud for å bleke og blodårene til å stivne.

Svimmelhet

Betablokkere reduserer hjertefrekvensen og blodtrykket, noe som er viktig for personer med høyt blodtrykk og andre hjerteproblemer. Det er mulig for blodtrykket å slippe for mye mens du tar en betablokker, noe som resulterer i svimmelhet og andre hypotensjon (lavt blodtrykk) symptomer. Svimmelhet forårsaket av betablokkere øker også risikoen for fall hos eldre, øker risikoen for forstuinger, benbrudd og andre skader.

Luftveissymptomer

Eldre pasienter er mer utsatt for luftveis bivirkninger av betablokkere enn folk i andre aldersgrupper. I en studie publisert i den 24 juni 1995 utgaven av "The Lancet" (volum 345), avslørte forskerne at noen eldre pasienter som får betablokkere til behandling av glaukom utviklet obstruktiv lungesykdom i løpet av behandlingen. Når studie etterforskere avviklet betablokker og foreskrevet et annet medikament, bedret disse forholdene. Denne studien ble sitert i en 1995 artikkel publisert i vol. 79 i "British Journal of Opthalmology". Respiratoriske komplikasjoner forårsaket av betablokkere føre til kortpustethet, piping i brystet og pustevansker.

Psykiatriske Effects

Eldre pasienter er også mer utsatt for psykiske effekten av betablokkere enn folk i andre aldersgrupper. Når den brukes for angst behandling, kan betablokkere faktisk føre til økt angst og uro. Andre psykiatriske effekter inkluderer fiendtlighet, mani, aggressivitet, impulsiv atferd, raseri og hallusinasjoner. Disse bivirkninger er sjeldne, i henhold til Texas Heart Institute.

Urgeinkontinens

The American Society of Konsulent Farmasøyter rapporterer at betablokkere har kolinerge effekter på kroppen. Dette betyr at beta-blokkere forsterke effekten av acetylkolin i det sentrale eller perifere nervesystem. Denne virkningen er forbundet med urgeinkontinens skyldes dysfunksjon av detrusor-muskelen. Denne muskelen kontrakter for å presse ut urin; hyperaktivitet av denne muskelen fører til ufrivillig urinlekkasje på upassende tider. De kolinerge effektene av betablokkere er mer fremtredende hos eldre pasienter.