Digidexo.com

Hvordan beregne den ideelle BMI

Hvordan beregne den ideelle BMI


Body Mass Index er en matematisk formel brukes til å identifisere andelen av fett en person er bærer. Denne måling er en mer nøyaktig indikator på generell helse enn bare vekten alene, som det tar kjønn, høyde og kroppstype i betraktning. Det finnes tallrekkefølger på den indeksen som fastslå nivået av fett og indikerer om den aktuelle vekt faller ned i en sunn grenser eller ikke.

Hvordan beregne den ideelle BMI

•  Stå i bare føtter, rygg mot en flat vegg med hælene berøre veggen, for å måle høyden din nøyaktig. Ta en innbundet bok og legg den på toppen av hodet ditt. Ser rett frem, gjør en liten merke på veggen der bunnen av boken berører veggen. Ta et målebånd og mål fra bunnen av veggen til merket. Dette er din høyde.

Mål din vekt med en nøyaktig skala. Før din gjør dette, sørg for at din skala er riktig kalibrert. Startverdien må være null for en nøyaktig lesing. Hvis det ikke er det, justere skalaen eller flytte den til et sted der gulvet er flatt. Fjern alle klærne og stå på en skala. Les verdien og ta det opp.

Ta verdiene av høyde og vekt, og sette dem inn i formelen. The Body Mass Index verdi er den totale kroppsvekt delt på høyde. Vekten er tiltak i kilo og høyde er målt i meter. Verdien er din body mass index.

Beregn din kroppsmasseindeks. Mindre enn 18,5 regnes som undervektig. Hvor som helst mellom 18,5 og 24,9 er sunt. En BMI 25 til 29,9 er mer enn sunn vekt, og 30 eller høyere er en usunn eller fete vekt.

Multipliser din ideelle BMI med høyden din i meter. Løsningen er din idealvekt i kilo. Beregn for både den nedre verdien av den ideelle BMI rekkevidde, 18.5 så vel som den høyeste verdi, 24.9 for å se den laveste og høyeste vekt kan være å falle innenfor det ideelle spekter BMI.

Hint

  • BMI er en nøyaktig guide for å bestemme en sunn vekt rekkevidde. Den er basert på retningslinjene for voksne, og er ikke ment for bruk med barn eller utøvere.