Digidexo.com

Hvordan redusere Hardware Artifacts på en CAT Scan

Hvordan redusere Hardware Artifacts på en CAT Scan


Computertomografi (CT), også referert til som et CAT scan, benytter røntgenstråler og datamaskiner kan ta flere bilder av innsiden av kroppen. CAT skanner er ikke-invasiv og gi mer detaljerte bilder sammenlignet med vanlig røntgen. Metallgjenstander på, eller inne, en person i løpet av en CAT scan forårsake skjevheter, kalt maskinvare gjenstander, i bildet. Enkeltpersoner blir bedt om å ta av alle flyttbare metallgjenstander, som for eksempel smykker, før under en CAT scan. Elementer som ortopediske skruer eller tannimplantater ikke er flyttbare og krever metoder for å redusere maskinvare gjenstander på bildet. Sammensetningen av metallet påvirker også den type gjenstander det produserer.

Hvordan redusere Hardware Artifacts på en CAT Scan

•  Øke X-ray kilovolt peak. Metallgjenstander er tettere enn kroppens vev som avbildes av en CAT scan. De forhindrer inntrengning av røntgenstråler og forårsake "beam herding", en forvrengning som gjør at de ytre kanter av en gjenstand vises lysere enn resten av gjenstanden i bildet. En høyere kilovolt topp øker gjennomtrengende evne til røntgenstråle.

•  Øke røret gjeldende innstilling på en flerkanals CT. En høyere røret gjeldende innstilling kan øke røntgenstrålens gjennomtrengning av metallgjenstand.

Senk banen omgivelser på en flerkanals CT. Data vil bli samlet inn flere ganger, noe som øker sannsynligheten for å få nok data for et godt bilde. En lavere tonehøyde innstillingen reduserer også forekomsten av en forvrengning kalt spriker gjenstander som vises som roterende propellbladene.

Plasser den enkelte, når det er mulig, slik at X-ray strålen vil passere gjennom metallgjenstand på sitt tynneste punkt. Jo tykkere metall, jo mer forvrengning resultater.

Bruk en standard eller glatt rekonstruksjon filter til rette for en bedre bilde som dataene blir rekonstruert.

Formater bildet for å redusere metall maskinvare gjenstander. Den økte tykkelsen reduserer synligheten av gjenstander.

Bruk en overflate 3D eller volumetrisk-gjengitte bildet. Overflate 3D avbildning gir en "store bildet" utseende, og volumetriske-rendered images redusere gjenstander ved å gjøre bein vises bitar.

Bruk utvidet skala CT og vise bildene på brede vinduer. Jo større bildestørrelsen gir mer detaljer og gjør det lettere å identifisere objekter.

Hint

  • CAT skanner bør kun utføres av lisensierte og trenet medisinsk personell.
  • Ikke ha metallgjenstander under en CAT scan.