Digidexo.com

Stivkrampe skutt Informasjon

Stivkrampe skutt Informasjon


Tetanus er en alvorlig tilstand som også er kjent som stivkrampe. Den forårsakes av et giftstoff som heter Clostridium tetani og resulterer i muskel innstramming som er smertefullt og kan forekomme over hele kroppen. Det resulterer i "låsing" av kjeven din, hindrer deg i å åpne munnen og svelge. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), om lag én av 10 tilfeller resulterer i døden. Vaksiner er gitt for å hindre tetanus.

Vaksine

Tetanus forhindres ved administrering av fire kombinasjonsvaksiner. De omfatter DTP, Tdap, DT og Td. De andre sykdommer forebygges med disse er difteri og kikhoste. DTP og DT gis til barn under en alder av 7. Tdap og Td er for eldre barn og voksne. I noen tilfeller kan et tillegg stivkrampe skutt gis. For eksempel, hvis du har en dypt sår eller en skitt-forurenset såret og din siste booster var lengre enn fem år tidligere, kan legen din vil gi deg en ny booster for beskyttelse.

Dosering

Fem doser med DTP er gitt til barn på 2 måneder, 4 måneder, 6 måneder, 15 til 18 måneder, og på 4 til 6 år, unntatt i de tilfeller hvor den fjerde dosen ble gitt etter fylte 4. (Hvis barnet ikke kan tolerere vaksine for kikhoste, vil DT gis i stedet.) Barn i alderen 11 eller 12 er gitt en dose Tdap. En booster skutt av Td er gitt hvert 10. år.

Bivirkninger

De fleste barn ikke opplever noen bivirkninger. Men bivirkninger forbundet med en stivkrampe vaksinasjon inkluderer sårhet, hevelse og rødhet på injeksjonsstedet, fussiness i babyer, tretthet, tap av matlyst og oppkast. Voksne kan oppleve samme type irritasjon på injeksjonsstedet, kroppen verke, tretthet og hodepine.

Sikkerhet

Vaksiner er test for sikkerhet av US Food and Drug Administration (FDA) før de er lisensiert for bruk. I tillegg, fortsetter de å bli overvåket av FDA. Ifølge CDC, godtar Vaccine bivirkningsrapportering Systems rapporter om problemer som følge av vaksiner for å avgjøre om ytterligere studier er nødvendig.

Advarsler

Barn med moderate eller alvorlige sykdommer bør ikke få DTP-vaksine før de er godt. Hvis barnet opplever en allergisk reaksjon på denne vaksinen, bør de ikke få en ny sjanse. Td og Tdap vaksiner bør ikke gis til alle som har opplevd en allergisk reaksjon på noen av de fire vaksiner. I tillegg bør den som er syke ikke motta Td eller Tdap vaksine før de har gjenopprettet.