Digidexo.com

Stadige Feber hos barn

Stadige Feber hos barn


En feber er en økning i kroppstemperatur som er muligens et symptom på en underliggende tilstand som en forkjølelse eller virus. Konstant feber hos barn - også kalt kronisk feber - er de som forekommer gjentatte ganger over tid. Feber funksjoner i et barns kropp som en reaksjon på sykdom og stimulerer immunsystemet til å bekjempe virus eller bakterier og drepe bakterier. En feber kan utvikle seg på et utvalg av hastigheter, og kan være så lavt som 100,4 grader opp til 104 grader Fahrenheit.

Årsaker

Konstant feber hos barn kan være forårsaket fra å oppleve en rekke virusinfeksjoner eller forkjølelse. Gjentakende feber kan også være forårsaket av relapserende infeksjoner som tuberkulose, tyfus og malaria. Andre medisinske tilstander som kan forårsake konstant feber inkluderer autoimmune sykdommer som lupus eller juvenil revmatoid artritt.

Behandlingstilbud

For milde infeksjoner forårsaker kronisk feber, on-aspirin feber reduksjonsgir kan brukes til å redusere feber og lindre symptomer som smerter og frysninger. Barn med konstant feber bør også få nok hvile og øke væskeinntaket for å hindre dehydrering. Din barnelege kan også anbefale bruk av pediatriske elektrolytt re-hydration løsninger for å opprettholde ditt barns mineral nivåer. Prøv å gi barnet ditt en lunken bad og kle henne i lyse klær for å gjøre henne mer komfortabel mens du opplever feber symptomer. Behandling for alvorlige underliggende forhold - for eksempel autoimmune sykdommer som lupus eller hypertyreose - som forårsaker barnet ditt å oppleve konstant feber vil avhenge av hvilken type infeksjon og på hvilken måte barnelege velger å behandle tilstanden.

Betraktninger

I sjeldne tilfeller kan din barnelege være ute av stand til å finne årsaken til en konstant feber. Disse typer av feber tendens til å være bakterieinfeksjoner hos yngre barn og inflammasjon av bindevev hos eldre barn. Hvis barnelege fastslår at barnets konstant feber er av ukjent opprinnelse, kan han kreve at barnet skal gjennomgå en positronemisjonstomografi scan, også kjent som en PET scan. En PET-skanning er minimal invasiv og radionukleid-avbilding test som gir tredimensjonale bilder av hvilket som helst organ i kroppen slik som hjerte, lever eller hjerne. En PET scan gir vanligvis en tidlig diagnose av årsaker til konstant feber og kan eliminere behovet for invasiv diagnostisk testing.

Forebygging

Hindre feber hos barn kan ikke alltid være mulig, men foreldre kan sørge for at deres barn utfører hyppig håndvask som en forebyggende metode for å redusere sannsynligheten for at han vil kontrakten feber forårsaker infeksjoner som forkjølelse og virus. Barn bør oppmuntres til å vaske hendene regelmessig gjennom hele dagen, spesielt etter bruk av toalettet, før måltider og etter å ha spilt med og klappe dyr.

Advarsel

Hvis barnet ditt lider av en konstant feber - og opplever også stivhet i nakken eller manglende evne til å bøye nakken og følsomhet for lys - det er mulig hun kan være viser tegn på hjernehinnebetennelse. Hjernehinnebetennelse er en alvorlig og potensielt dødelig infeksjon som trenger umiddelbar medisinsk behandling.