Digidexo.com

Eddik & Peroxide bruksområder

Peroxide og eddik (sammen med oransje olje og natron) er en del av den nåværende trenden å bruke naturlig helse, skjønnhet og rengjøringsprodukter. Disse produktene er miljøvennlige på tre måter. For det første er de laget naturlig uten bruk av farlige kjemikalier. For det andre, de er vanligvis mindre etsende og farlig enn sine syntetiske motstykker. Sist av alle, har de ikke bryte ned i skadelige rester.

Hydrogenperoksid

Hydrogenperoksid er H2O2, som er svært nær vann (H2O), og den lett brytes ned til vann og oksygen. Det ser også ut som vann, men den oppfører seg rolig annerledes. Pure peroxide er etsende. Den slags forbrukere vanligvis kjøper er 3 prosent peroxide og 97 prosent vann. Det er solgt i brune flasker fordi sollys kan bryte det ned. Peroxide forekommer naturlig når vannet blander seg med ozon (O3), og det er også produsert i det menneskelige legeme ved de hvite blodcellene.

Hydrogenperoksid bruksområder

Peroxide dreper bakterier. Det er ofte brukt som desinfeksjonsmiddel på kutt eller skrubbsår. Tannleger anbefaler å skylle munnen med peroxide - noen ganger utvannet halvt om halvt med vann. Kokker bruke den til å desinfisere skjærebrett og benkeplater. Hydrogenperoksid er en utmerket desinfeksjonsmiddel som brytes ned til vann og oksygen.

Eddik

Eddik er hva som skjer når vinen blir utsatt for oksygen. Navnet stammer fra det franske uttrykket for sur vin: ". Vin aigre" Det er en viktig del av mange retter, spesielt i Europa, Asia, Midtøsten, og den indonesiske og filippinske retter kjent som "adobo." Det har blitt funnet i egyptiske urner som har blitt datert til rundt 3000 f.Kr..

Eddik bruksområder

Eddik er mest brukt til å legge tang og smak til matvarer og er en viktig ingrediens i sushi ris. Det brukes også for å bevare matvarer i en smakfull måte - for eksempel pickling agurker og kål. Eddik har også vist seg å redusere kolesterol, triacylglycerol og glykemisk indeks. Det øker metthetsfølelse (følelsen av å være full) som bidrar til å kontrollere matinntaket. Eddik er en utmerket miljøvennlig renere. Det er spesielt bra for å fjerne mineralforekomster fra glass, speil og kaffemaskin.