Digidexo.com

Hypoglykemi hos barn

Hypoglykemi er en tilstand som oppstår når blodsukkeret synker faretruende lavt. Blodsukkeret er nødvendig å drivstoff alle celler i kroppen. Hypoglykemi krever behandling for å unngå alvorlige komplikasjoner.

Blodsukkernivået

Et barns blodsukkeret bør forbli mellom 70 til 150 mg per dl (dl) av blod for riktig kroppen fungerer.

Årsaker

Hypoglykemi hos barn kan oppstå som et resultat av hyperinsulinisme, noe som er et problem som oppstår når kroppen produserer for mye insulin. Noen ganger barn er født med hyperinsulinisme og kan fortsette å ha problemet i hele sitt liv. Hypoglykemi kan også være en komplikasjon av diabetes hos barn også.

Symptomer

Hypoglykemi kan føre til følgende symptomer hos barn: svimmelhet, skjelving, sult, svette, blekhet, irritabilitet, forvirring og prikking rundt munnen.

Komplikasjoner

Når blodsukkernivået bli for lav for lenge, kan barn oppleve anfall eller opprettholde hjerneskader.

Behandling

Behandling for barn med hypoglykemi er det samme som behandling av hypoglykemi hos voksne. Dersom barnet har diabetes, kan behandlinger inkluderer hyppige blodsukker overvåking og spise eller drikke noe ved utbruddet av symptomene. Dersom barnet ikke har diabetes, kan behandling inkluderer å spise små måltider flere ganger i løpet av dagen, spise hyppige snacks, begrense høy karbohydrat matvarer og trene regelmessig.