Digidexo.com

Kaliumklorid for Hypotensjon

Som hovedelektrolytt inne i kroppens celler, er kalium avgjørende for riktig funksjon av de kardiovaskulære og nevromuskulære systemer. Visse tilfeller av hypotensjon, eller lavt blodtrykk, krever kaliumsalter slik som kaliumklorid, for effektiv behandling.

Beskrivelse og Årsaker til Hypotensjon

Begrepet hypotensjon refererer til en blodtrykk som er for lav til å gi tilstrekkelig blodstrøm til kroppens organer. Hyppige årsaker inkluderer: hjertesykdommer, visse medisiner, blodvolumreduksjon og elektrolytt (ion) ubalanse.

Kalium Beskrivelse

Kalium er en elektrolytt, det vil si en elektrisk ladede ion funnet i blod og kroppsvæsker. Ifølge Medscape, blodet normalt spenner 3,5 til 5 mmol / L (milli-ekvivalenter per liter), med totale kroppskaliumreserver på ca 50 mEq / kg (milli-ekvivalenter per kilo kroppsvekt).

Hypotensive effekten av Hypokalemi

Lav kalium i blodet (hypokalemi) kan forårsake hypotensjon. Medscape definerer hypokalemi som en blod kalium nivå lavere enn 3,5 mmol / L. Moderat hypokalemi er et blodnivå på 2,5 til 3 mmol / L, mens alvorlig hypokalemi refererer til en kaliumnivå i blodet lavere enn 2,5 mmol / L.

Kalium Replacement Therapy

Når årsaken til hypotensjon er hypokalemi, er kaliumklorid salt grepet av behandlingen. Dette ifølge Rx Med, er fordi lavt kaliuminnhold i blodet er vanligvis forbundet med lave kloridnivåene. Men i sjeldne tilfeller kan andre salter være å foretrekke.

Kaliumklorid Formulations

Kaliumklorid er tilgjengelig i væske, pulver eller tablettform. Medscape indikerer at oral kaliumklorid er vanligvis tilstrekkelig for pasienter med mild hypokalemi, mens de med alvorlig hypokalemi krever både intravenøs og muntlig løsninger.

Betraktninger

Sammen med hypotensjon, kan alvorlig hypokalemi forårsake pulsforstyrrelser, slapphet, muskelsvakhet, hjertestans og respirasjonssvikt. På den annen side kan store doser av kalium-klorid i løpet av behandlingen, blir også risikoen for hjertekomplikasjoner.