Digidexo.com

Tegn og symptomer på en alkoholisk fettlever

Tegn og symptomer på en alkoholisk fettlever


Alkoholisk fettlever sykdom er en kronisk leversykdom som kan føre til arrdannelse og betennelse i leveren. Fatty leversykdom er vanlig hos mennesker som misbruker alkohol, men mellom 2 prosent og 5 prosent av amerikanerne som ikke drikker noe eller drikke svært lite alkohol har også tilstanden, ifølge National Digestive Diseases Information Clearninghouse. Tilstanden oppstår når leveren slutter å effektivt å bryte ned fett, forårsaker dem til å bygge opp i orgelet. Mange mennesker med tilstanden er uvitende de har det, men det kan føre til skrumplever og fremgang til leversvikt.

Magesmerter

Noen mennesker med alkoholisk fettlever sykdom vil utvikle magesmerter. Smerten er vanligvis følte i øvre høyre kvadrant, der leveren ligger. Smerten er vanligvis kjedelig og ubehagelig, ikke skarpe eller alvorlig.

Fatigue

Alkoholisk fettleversykdom kan føre til tretthet eller en generell følelse av uvelhet. Disse symptomene vanligvis ikke utvikles før etter at sykdommen har begynt å komme videre. I tillegg, trøtthet og illebefinnende er symptomer på mange medisinske tilstander og da opplevde alene er vanligvis ikke en indikasjon på ikke-alkoholisk fettleversykdom.

Vekttap

Et annet symptom på alkoholisk fettleversykdom er uforklarlig vekttap. I likhet med mange andre symptomer, skjønt, er vekttap vanligvis ikke merkbar før sykdommen har kommet eller skrumplever har begynt å utvikle.

Skrumplever er når sunt leveren vev er erstattet med arrvev og orgelet begynner å svikte. Personer med skrumplever også kan oppleve væskeretensjon, intestinal blødning og, til slutt, leversvikt. Men ikke alle tilfeller av ikke-alkoholisk fettleversykdom fremgang til det punktet av skrumplever.