Digidexo.com

Krefter av Eye

Krefter av Eye


Under rutine for hverdagslig syn, kan det være lett å ta for gitt hva en kompleks maskin det menneskelige øyet faktisk er. Utstyrt med flere lag av utsøkte mekanismer, absorberer øyet innkommende lys og reformer den inn i forståelig bilde. Mens de fleste aspekter av øyets strøm er koblet til dens funksjon, andre livssyn og, muligens, overtro råd øyet et helt annet sett med krefter.

Refraksjon

Den primære kraften av øyet, og det som hjelper en person ser, kalles brytning. Den informasjon som til slutt vil gi øyet med evnen til å danne et bilde innføres i øyet i form av lysstråler. Som lysstråle går den treffer de forskjellige lagene av øynene anatomi. Mens du går gjennom dem, er lyset brytes eller bøyd i ulike grader før det treffer netthinnen. Dette er stedet hvor det endelige bilde dannes. Hver del av øyet har en annen refrakterende makt.

Deler av Eye

Før nå netthinnen, støter lys fire seksjoner eller anatomiske materialer i øyet. Den første er hornhinnen, det mest betydningsfulle av brytningsmaterialer. Totalt sett er hornhinnen ansvarlig for 80 prosent av refraksjon utført i øyet. Lyset passerer så gjennom den vandige humor som har en svak refrakterende evne. Det slår deretter krystallinske linsen som har en brytningsevne på rundt 20 prosent. Til slutt, før den når netthinnen, passerer lyset gjennom glasslegemet som refrakterende effekt er tilsvarende liten til den vandige humor.

Katarakt

En av de mest vanlige truslene mot spredningsevne for øyet er det katarakt. Potensialet for grå stær øker som folk blir eldre og innebærer en misfarging av linsen funnet i øyet. Dette skyldes i stor grad til oppbygging eller proteiner på linsen som fører til en oppfatning av at bilder eller visjonen ta på en skyet eller ugjennomsiktig kvalitet. Ifølge National Eye Institute, rundt 50 prosent av alle amerikanere i alderen 80 eller over har enten opplevd en grå stær eller hadde et beslektet medisinsk prosedyre. Grå stær kan fjernes gjennom korrigerende kirurgi for eksempel laser behandling av plast linse erstatning.

Mystical Powers

Ulike tradisjoner tilskriver en mer uhyggelig kraft for øyet. Flere kulturer har gamle tro at vond vilje eller fordømmelse kan leveres til en person gjennom kraftige stirrer og andre metoder for overføring. Beskytte seg fra slike blikk har dermed vært en viktig praksis. Det bruk av Røde String i Kabbalah tradisjon er en form for beskyttelse. I tyrkisk kultur, er det onde øyet faktisk en beskyttende amulett som er slitt for å beskytte brukeren mot skade og dårlig intensjon.