Digidexo.com

Tegn på hudkreftlesjoner

Tegn på hudkreftlesjoner


Hudkreft er den vanligste formen for kreft i USA. Basalcellekreft er den hyppigst forekommende. Men, er melanom, den minst vanlige hudkreft, den farligste. Hver form for hudkreft har spesifikke faresignaler og typer av hudlesjoner knyttet til den.

Melanom

Tegn på melanom er funnet i atypiske føflekker, eller dysplastiske nevi. Føflekker som kan tyde på melanom kan vise asymmetrisk form og en uregelmessig eller dårlig definert grensen. Fargen er ikke solid, men variert, og kan omfatte nyanser av tan, brun eller svart. Diameteren kan være over 6 mm med det sentrale parti av mol- er flatt eller svakt hevet.
Selv om en mole er en dysplastisk nevi, det kan eller ikke kan være melanom, og en dermatolog må være en til å stille diagnosen. En hudlege bør konsulteres umiddelbart hvis det er noen kløe, blødning, smerte, hevelse, skorper eller oser assosiert med en atypisk føflekk.

Basalcellekarsinom

I motsetning melanom, gjør basalcellekarsinom ikke manifestere seg i eksisterende føflekker, men i nye vekster eller sår. Advarsel tegn inkluderer:

Et åpent sår som ikke leges i flere uker, og / eller blør, skorper eller oser. En vedvarende rødlig flekk på brystet, skulder eller ekstremiteter som kan klø eller såret. En vekst som ligner en muldvarp, men er blank, gjennomsiktig og oppvokst. Det kan være rosa, rød, brun eller svart. En rosa vekst som har en crusted innrykk i midten og en hevet, rullet grensen. En flekk på huden som ligner et arr, lys-farget, voksaktig, litt skinnende og huden ser stram. Det kan ha en meget dårlig definert kant.

Plateepitelkreft Svulster

Plateepitelkarsinom er vanligvis lokaliserte, påvirker bare den delen av huden som viser en vekst som ligner en vorte, en skjellende rød lapp med uregelmessige grenser som ikke går bort, et åpent sår som ikke gror eller en hevet vekst med en sentral innrykk. Alle lesjoner oppført, kan skorpe, blø eller danne sår.

Behandling og prognose

Som med alle krefttilfeller, er tidlig påvisning nøkkelen, og kreft kan kureres ved ganske enkelt excising føflekken og noen av de omkringliggende hud. Melanom er den farligste av hudkreft, og hvis det metastasizes til andre deler av legemet, er det vanskelig å behandle. Utover kirurgi, kan behandling for hudkreft inkluderer kjemoterapi, immunterapi og genterapi.