Digidexo.com

Rosacea årsaker og behandling

Rosacea er en hud tilstand som fører til et utslett som består av små røde nupper i ansiktet. Omtrent 100 millioner mennesker verden over lider av rosacea, ifølge International Rosacea Foundation.

Årsaker

Den eksakte årsaken til rosacea er ukjent, ifølge Mayo Clinic. Men det er noen ting forbundet med tilstanden som forårsaker den til å blusse opp eller forverres, inkludert krydret mat, varm mat eller drikke, alkohol, eksponering for ekstrem varme eller kulde, sollys, stress, sinne, forlegenhet, mosjon, varme bad , badstuer, kortikosteroider og blodtrykket medisiner.

Risikofaktorer

Folk som er lys-skinned og av keltisk opprinnelse er mer sannsynlig å utvikle rosacea enn andre, ifølge International Rosacea Foundation. Hvis du har en familiehistorie med rosacea, er du også høyere risiko for å utvikle sykdommen, melder Mayo Clinic.

Time Frame

Folk er mer sannsynlig å utvikle rosacea mellom 30 og 60. Rosacea er en progressiv tilstand, noe som betyr at det blir verre etter hvert som årene går.

Behandling

Det finnes ingen kur for rosacea, men mange mennesker opplever færre utbrudd av utslett assosiert med tilstanden ved å bruke reseptbelagte medisiner som aktuelle antibiotika eller benzoylperoksid og oral antibiotika eller isotretinoin.

Egenomsorg

Ved hjelp av en mild rensemelk og unngå skjønnhetsprodukter eller kremer med alkohol eller andre sterke kjemikalier bidrar til å redusere noe av hudirritasjon som forårsaker rosacea flare-ups, ifølge Mayo Clinic. Iført solkrem om sommeren og et skjerf eller ski maske for å dekke ansiktet ditt i vinter også reduserer antall utbrudd.