Digidexo.com

Øyentrøst bivirkninger

Øyentrøst er en urte supplement, avledet fra anlegget Euphrasia officinalis. Tilgjengelig i standardiserte ekstrakter, tinkturer, te og kapsler, er øyentrøst brukes som et alternativ middel for mange forhold, blant annet øyelokk betennelse, Sties, konjunktivitt (rosa øye) og belastningen på øynene. Folk også bruke den til nese og bihuler lunger, hoste og heshet.

Forskning

Det er lite vitenskapelig data om effektiviteten av øyentrøst, men ingen av de kjemiske komponentene er forbundet med en betydelig positiv effekt. En studie av Stoss et al., Publisert i Journal of Alternative and Complementary Medicine i desember 2000, så på bruken av enkeltdose øyentrøst øyedråper med 65 personer opplever konjunktivitt. Effektivitet og toleranse ble evaluert av pasienter og leger og indikerte "god" til "meget bra" i over 85 prosent av deltakerne.

Reguleringsorganer

The Food and Drug Administration har ikke vurdert eyebright kosttilskudd for sikkerhet eller renhet, så folk bør være spesielt forsiktige med å bruke stoffet som en aktuell rette for øyeproblemer. Ingen alvorlige negative reaksjoner eller bivirkninger til øyentrøst har blitt rapportert, men mangelen på forskning og regulering har ført myndigheter som FDA og den tyske Commission E for å fraråde bruken.

Eye bivirkninger

Health hjemmeside bemerker at øyentrøst tinktur har vært forbundet med øye kløe, rødhet, trykk og hevelse, samt visjon endringer og lys intoleranse. Folk bør ikke bruke øyentrøst i øynene hvis bruk av kontaktlinser eller hvis de har hatt de siste øyekirurgi.

Andre bivirkninger

I 1996 boken "Herbal Medicines," Carol A. Newall og andre forfattere anbefaler å bruke øyentrøst med forsiktighet fordi lite er kjent om toksisitet nivåer. De uttaler at bruk over 10 dråper øyentrøst tinktur kan føre til forvirring, forstoppelse, hoste, pustevansker, søvnløshet, kvalme, svette, rastløshet, nysing og svakhet i tillegg til de øye bivirkninger.

Allergiske Reaksjoner

Folk bør alltid være på vakt for en allergisk reaksjon ved bruk av naturmidler. Selv om disse reaksjonene er sjeldne, symptomer inkluderer pustevansker, hals lukking, hevelse i ansiktet, utslett eller elveblest.