Digidexo.com

Hvordan du skal tolke Viral Load Testresultater

Hvordan du skal tolke Viral Load Testresultater


En viral belastningstest utføres på noen som har testet positivt for human immunsviktvirus (HIV). Resultatene viser hvor mye av viruset er tilstede i personens blodbanen. Overvåking virusmengde testresultater gir leger for å finne ut om de behandlingene de bruker for å holde viruset formerer er effektive. Les videre for å lære hvordan man skal tolke virusmengde testresultater.

Hvordan du skal tolke Viral Load Testresultater

opplyse deg om virusmengde testresultater og hva de betyr. Et flott sted å starte er artikkelen "HIV Viral Load", lagt ut på laboratorietester Online. Se Resources nedenfor for en link.

Husk at når du tolker en virusmengde test, vil du se nøyaktig det motsatte av hva du ønsker å se på en T-celle test. Du vil at virusmengden for å gå ned. Dette viser at viruset ikke replikere seg selv så raskt. Du vil at antall T-celler, som representerer fighter celler i immunsystemet, å gå opp.

Forvent legen din for å teste virusmengden umiddelbart etter diagnose, innen åtte uker etter behandlingsstart, og hvert tre til seks måneder etter det. Dette tillater dem å holde et tett øye på om viruset fortsetter å lage kopier av seg selv og spre seg, eller om viruset har sluttet å kopiere seg selv og er inaktiv.

Vær oppmerksom på at det å ha en "undetectable" virusmengde betyr ikke at du har blitt kurert. Det betyr bare at nivået av virus i blodet er så lav at testen ikke er følsom nok til å finne den. Å ha en "undetectable" virusmengde er svært gode nyheter, men det er viktig å huske på å holde følge din foreskrevne medisiner diett.

Spør legen din kontor for en kopi av resultatene av virusmengde tester du har tatt. Dette vil gjøre deg i stand til å overvåke og tolke din sykdomsprosessen.

Vær selvsikker når du ber legen din for å tolke testresultater som du ikke forstår. Siden leger har en tendens til å sette ting i medisinsk terminologi, må du kanskje stille mange spørsmål før du er sikker på at du forstår hva legen din forteller deg. Hvis legen handlinger rushed, herjet, eller irritert av spørsmålene dine, eller hvis han eller hun ikke kan forklare testresultatene tilstrekkelig, kan det være på tide å finne en ny lege.

Hint

  • Virusmengden er vanligvis svært høy når du først smittet. Som din immunsystem forsøker å bekjempe viruset, virusmengden sakte faller, deretter begynner stiger igjen som det sakte ødelegger immunsystemet.
  • De fleste aktuelle HIV-medisiner er rettet mot å forstyrre virusets evne til å reprodusere, slik at virusmengde bør slippe når du begynner å motta behandling.
  • Selv om du virusmengde er "umulig å oppdage," du kan fortsatt passere HIV videre til seksualpartnere i løpet av ubeskyttet sex og til hvem som helst med hvem du deler en nål mens du bruker injeksjon narkotika. Hvis du er en mor, kan du også fortsatt gi barnet ditt viruset gjennom morkaken, under fødselen, og under amming. Til slutt, selv om helsepersonell bør ta universelle forholdsregler, er det en god idé å nevne din HIV-positive status til alle som kommer i kontakt med dine kroppsvæsker.