Digidexo.com

Niacin flush Fordeler

Niacin spiller en betydelig rolle i å redusere nivået av dårlig kolesterol i kroppen din. Den niacin flush er effekten av høye nivåer av nikotinsyre i blodet. Selv om flush er ufarlig, for noen mennesker kan det være ganske ubehagelig, med symptomer som kløende, prikking i huden over hele kroppen, svette og grunne pust. Imidlertid kan den kolesterolsenkende fordelene av flush oppveier sine ubehagelige bivirkninger.

Hva er Niacin?

Niacin er en del av vitamin B-familien, spesielt vitamin B3. Niacin er et vannløselig vitamin; det er ikke lagret i kroppen, og overskytende mengder av den vil gå ut av kroppen via urinering. Høye doser av niacin er tilgjengelig kun på resept. På grunn av sin potensielle toksisitet, bør høyere doser tas bare under tilsyn av lege. Høyere nivåer av Vitamin B3 kan forbedre symptomene på visse plager, blant annet høyt kolesterol, diabetes og slitasjegikt.

Funksjon

Niacin fungerer i fordøyelsessystemet bistå i nedbryting av mat samt konvertering av mat til energi. I tillegg gjør niacin kapillærene i blodet for å åpne bredere, slik at for forbedret sirkulasjon, avgiftning og senking av kolesterol. I hele matvarer, er niacin finnes i meieriprodukter, egg, nøtter, fjærfe, fisk og magert kjøtt.

Fordeler

Niacin har vist seg å være en av de mest effektive behandlinger for å øke gode kolesterolnivåer og senking dårlige nivåer. Ifølge Dr. Arthur Schoenstadt, kan niacin arbeide sammen med andre kolesterol medisiner og behandlinger for å senke høye triglyseridnivåer samt forsterke HDL (godt kolesterol) nivåer så mye som 15 til 35 prosent. I tillegg har niacin vist seg å bremse oppbygging av plakk i blodårene, og muligens til og med reversere plakk. Dr. Schoenstadt sier også at niacin kan ha flere helsemessige fordeler som omfatter behandling av migrene, depresjon, slitasjegikt, forebygging av type 1-diabetes og fremme avslapning.

Effekter

Den niacin flush oppstår når niacin i kroppen utvider størrelsen på de små blodkarene. Som kapillærene vokse seg større, øker de blodstrømmen som står for rødhet i huden, samt den kriblende følelsen som vanligvis følger med flush. Som kapillærene utvise avfall, de produserer histamin som forårsaker kløende følelse. Flush forekommer oftest i ansiktet; men det kan forekomme gjennom hele kroppen.

Betraktninger

Den niacin flush kan være ganske ubehagelig, og kan inneholde noen alvorlige bivirkninger som for eksempel rask hjerterytme, frysninger, kortpustethet, svetting og svimmelhet. Men selv om disse bivirkningene er normalt og ufarlig, kan de hindre deg fra å ta niacin. For å minimalisere noen av disse bivirkninger, vurdere å starte med en lavere dose av niacin. Alltid konsultere med helsepersonell før du tar niacin, spesielt hvis du har hatt kontakt tilstander som diabetes, leversykdom, magesår eller en historie med hjertesykdom.