Digidexo.com

Liponsyre Fordeler

Alfa-liponsyre, også kalt ALA, er en fettsyre som produseres i hver eneste celle i kroppen. Det er vann og fettoppløselige, noe som betyr at den kan utnyttes av hele kroppen. En av de viktigste funksjonene er å produsere energi. I tillegg til å være produsert i kroppen, er ALA også tilgjengelig i de fleste matvarer - særlig lever og annen innmat, spinat, gjærekstrakt og brokkoli. Mengden av ALA som finnes naturlig i næringsmidler er vanligvis lav, slik ALA kosttilskudd er vanligvis en syntetisk versjon som er enklere og billigere å produsere.

Antioxidant

Alpha liponsyre er en kraftig antioksidant. Antioksidanter motvirke frie radikaler, som skader cellene og forårsake aldring. Fordi ALA er fett og vannoppløselige, er det utnyttes bedre enn de fleste andre antioksidanter, som er enten vann eller fettbasert, slik som vitamin A og vitamin E. De antioksidanter eventuelt degenerert, men ALA har evnen til å regenerere antioksidanter for å slå dem tilbake "på".

Diabetes

Alpha lipoic syre er gunstig for diabetikere, fordi det kan bidra til å kontrollere blodsukkeret. Det fungerer ved å handle på de mekanismene som konverterer sukker til glukose for å produsere energi. ALA kan også hjelpe med diabetisk polynevropati (nerveskade) og beskytte mot nedsatt nyrefunksjon. ALA kan redusere forekomst av grå stær og vaskulære skader ved å hjelpe opprettholde lavere, stødige blodsukkeret. ALA kan helt trenge inn i nerveceller for å beskytte mot cellulær skade, og dermed redusere smerte og nerve degenerering. Autonom nerveskader er også vanlig med diabetikere og kan gi varig skade på hjertet, men ALA også beskytter mot dette.

Nevrologisk Protection

Alfa-liponsyre passerer blod-hjernebarrieren og er lett absorberes av hjerneceller. Dette hindrer skade på hjerne og nervevev. ALA kan være nyttig for utvinning og forebygging av slag, sammen med økende sjanser for å overleve et hjerneslag.

Vekttap

Alpha lipoic syre er gunstig for kroppsbyggere og slankere. Det fordeler kroppsbyggere ved å beskytte mot de ekstra frie radikaler som produseres under trening. For dieters, kan ALA regulere glukose og blodsukkernivået, som akselererer vekttap selv om du ikke er diabetiker.

Dosering og bivirkninger

Du bør bruke ALA bare under tilsyn av helsepersonell. En typisk dosering for noen som ønsker fordelene med antioksidantegenskaper er 10 til 50 mg daglig. For diabetikere, spesielt de med polynevropati, utøveren kan anbefale så mye som 1600 mg daglig, i flere, mindre doser. Tillegget er generelt godt tolerert med få bivirkninger. ALA kan senke blodsukkernivået hos diabetikere og nondiabetics. Personer med lav skjoldbrusk nivåer bør ha sine thyroid hormonnivået overvåkes regelmessig mens du bruker ALA, fordi det kan moderat hemmer skjoldbrusk hormon produksjon.