Digidexo.com

Vitaminer for Growth

Vitaminer for Growth


Vitaminer er organiske forbindelser, som kreves for riktig og stabil vekst av menneskekroppen. Warszawa-født biokjemikeren Casimir Funk heter stoffet "vitamin" fordi han trodde det var nødvendig for liv og består av en kjemisk kalt amin. "E" på slutten ble fjernet senere da det ble kjent at vitaminer trenger ikke være aminer.

Ernæring med en forholdsmessig kombinasjon av vitaminer og mineraler, påvirker kvaliteten og hastigheten på cellevekst. Denne prosessen med vekst begynner i livmoren, og fortsetter inntil voksen alder. Dermed folsyre, er en prenatal vitamin anbefalt under svangerskapet for å unngå fødselsvekstskader.

Vitaminer klassifisere i to kategorier: vann-løselige og fettløselige. Vitamin B-kompleks gruppe danner vannløselige vitaminer og er de viktigste bidragsytere i vekst og utvikling i kroppen. Vanlig inntak av disse vitaminer er nødvendig når de går gjennom blodet og blir ikke lagret i kroppen. Det overskytende spyler ut som urin.

Vitamin B1

Vitamin B1, også kjent som tiamin, er en viktig koenzym som hjelper i energiomsetningen. Den regulerer også appetitten og hjelper frigjøre energi fra næringsstoffene i maten. Dermed uten Vitamin B1 kroppen ikke kan forvandle karbohydrater til brukbar energi.

Daglig dosering av vitamin B1 er 1,1 mg / dag for kvinner og 1,5 mg per dag for menn. Mat rik på vitamin B1 er appelsiner, fisk, belgfrukter, brun ris, gjærekstrakt, erter, kokte poteter, eggeplomme og sunn brød og pasta.

Niacin

Niacin er et vitamin som kreves av kroppen for protein, fett og karbohydrat-metabolisme. Det bidrar til å produsere energi i cellene og er også sies å ha en direkte effekt på menneskelig veksthormon. Dette hormonet øker veksten og celleproduksjon i muskler, bein og de viktige organer i kroppen.

Anbefalt inntak (RDI) av vitamin B3 er 19 mg per dag for voksne menn og 13 mg per dag for voksne kvinner. Niacin er funnet i fjærfe, fisk, magert kjøtt, meieriprodukter, nøtter og egg. Belgfrukter, brød, frokostblandinger, oksekjøtt lever, ølgjær, ost, mais mel, løvetann greener, dadler, peanøtter, svinekjøtt, poteter, brokkoli, gulrøtter og tomater.

Vitamin B5

Vitamin B5 spiller en viktig rolle i den normale vekst og utvikling prosessen til et individ. Det er også kjent som et viktig vitamin for næring og bidrar i metabolismen og syntese av proteiner, karbohydrater og fett.

Den kommer ofte i B-kompleks multivitaminer. Normal daglig inntak av pantotensyre for voksne er 4 til 7 mg. Pantotensyre finnes i mange matvarer, inkludert, kjøtt, lever, nyre, fisk / skalldyr, kylling, grønnsaker, belgfrukter, gjær, egg og melk.

Vitamin B6

Vitamin B6 fungerer som en katalysator for å bryte ned proteinet, og hjelper til med å opprettholde tilstrekkelig røde blodceller.

Daglig dose for menn er to mg per dag og for kvinner 2 mg per dag. Vitamin B6 rik mat er korn, belgfrukter, erter, spinat, gulrøtter, melk, poteter, egg, fisk, lever og kjøtt.

Vitamin B7

Vitamin B7 hjelper kroppen i produksjon av hormoner og også bryter ned proteiner og karbohydrater.

Dosering kan være beløp opp til 10 mg daglig. Biotin er funnet i peanøttsmør, fjærfe, blomkål, eggeplommer, fisk, nyre, sjokolade, belgfrukter, lever, meieriprodukter, kjøtt, melasse, nøtter, havregryn, østers og hvetekim.

Folic Acid

Folsyre påvirker vekst mønster av kroppen som det hjelper cellene i kroppen til å produsere og vedlikeholde DNA. Det hjelper også i produksjon av røde blodceller. Det forhindrer misdannelser av hjernen og ryggmargen av barnet i mors liv.

Den amerikanske anbefalte kosten Allowance (RDA) for folat er 180-200 mikrogram (mcg). Mat kilder til folat er bladgrønnsaker, hele hvete brød, bønner, nøtter, erter, appelsin, grapefrukt, lever og fjærfe. En dose på fra 400 til 800 mikrogram daglig anbefales. Gravide bør få minst 800 mcg daglig.

Vitamin B12

Vitamin B12 er den store spilleren med hensyn til vekst og utvikling av et legeme. Det fører tilsyn også hvordan kroppen bruker folsyre og karbohydrater. Vitamin B12-mangel kan føre til pernisiøs (destruktive) anemi, noe som resulterer i dårlig appetitt og retardasjon av vekst hos barn.

Dosering for mannlige og kvinnelige er 3 mcg per dag. Vitamin B12 rik mat er biff, blå ost, egg, makrell og sardiner.