Digidexo.com

Slik håndterer opportunistiske infeksjoner When HIV Positive

Slik håndterer opportunistiske infeksjoner When HIV Positive


Folk som er HIV-positive ofte lider av en svekket immunforsvar, noe som gjør dem sårbare for mange opportunistiske infeksjoner. Personer med HIV eller AIDS må håndtere slike sårbarheter nøye, fordi disse infeksjonene kan være vanskelig å behandle og noen ganger dødelig for HIV-positive individer. Den mest vanlige og alvorlige av disse er pneumocystis carinii. Andre er cytomegalovirus, toksoplasmose, tuberkulose, hepatitt C-virus og Mycobacterium avium.

Slik håndterer opportunistiske infeksjoner When HIV Positive

Behandle og forebygge opportunistiske infeksjoner When HIV Positive

•  Ta alle medisiner i din HIV eller AIDS behandling regiment nøyaktig som foreskrevet.

Unngå aktiviteter eller sysselsetting som øker risikoen for infeksjon eller sette deg i nærhet til mennesker som er syke. Snakk med legen din før du tar en posisjon i et sykehus, fengsel eller hjemløse ly.

Vask hendene ofte, og unngå ubeskyttet kontakt med biologisk avfall fra mennesker eller dyr i alle miljøer, fra seksuell kontakt til bading i et svømmebasseng.

Overvåk CD4-tall og be legen om å forskrive trimetoprim-sulfametoksazol (TMP-SMX) for å beskytte deg mot Pneumocystis carinii (PCP) hvis CD4-tallet faller under 200. TMP-SMX anbefales også hvis du har en temperatur på 100 F eller flere som siste to uker eller mer, eller hvis du lider av trost eller annen soppinfeksjon i halsen eller munnen.

Spør legen din om du kan få en medisin som klaritromycin, azitromycin eller rifabutin å redusere sjansen for å få Mycobacterium avium (MAC) hvis T-celletall faller under 50.

Behandle jobber eller aktiviteter for å bli klar over sopp ved å unngå bygging eller riving, jordbruk eller hagearbeid, laboratoriearbeid eller arbeid med broer, grotter, skorsteiner eller HVAC-systemer.

Beskytt deg mot HCV ved å ta forholdsregler, som å bruke kondom under sex, unngå kontakt med en annen persons blod eller med redskaper som barberhøvler, tannbørster, stoffet virker eller tatovering eller piercing verktøy som kan ha blod på dem.

Cook all kjøtt, egg og andre animalske produkter grundig og aldri spise rått kjøtt eller egg.

Behandle vekt og ernæring for å unngå dramatiske vekttap eller sløse.

Få umiddelbar behandling for opportunistiske infeksjoner Når HIV Positive

ved eventuelle symptomer på opportunistiske infeksjoner med legen din og søke umiddelbar medisinering og behandling hvis du er HIV-positive.

Fortsett å ta alle medisiner for opportunistiske infeksjoner, selv etter at du begynner å føle deg bedre eller mener selv å bli kurert eller ferdig med infeksjonen. Slutte å ta slike medisiner kun når spesielt beskjed om å stoppe medisinering av legen din. Unnlatelse av å fullføre hele kurset av medisiner kan utsette deg for en mer intens, potensielt dødelig retur av infeksjonen.

Hint

  • En av farene forbundet med noen HIV-relaterte opportunistiske infeksjoner er at noen, for eksempel tuberkulose (TB), kan spre seg til andre mennesker om de er HIV-positive.