Digidexo.com

Hva er fordelene med Omega 3 fiskeoljer for eldre?

Omega-3 fiskeolje kan finnes i fet fisk som laks og er tilgjengelig i en pille supplement. Det er mange fordeler ved å ta fiskeolje som kan forbedre helsen til omtrent alle, men det er noen plusser som kan hjelpe eldre i særdeleshet.

Macula degenerasjon

Aldersrelatert makuladegenerasjon, eller AMD, er en sykdom der makula (et sted i sentrum av netthinnen ansvarlig for sentral visjon) forverres. Sentrale visjon er nødvendig for aktiviteter som lesing eller kjøring. Forbruket av fiskeolje to ganger i uken kan hindre begge typer av denne sykdommen ("våte" og "tørre") ved å forandre fett som kan skade legemet.

Hukommelsestap

Den omega-3 i fiskeolje kan erstatte egenskaper som hindrer celle betennelse, noe som i sin tur bidrar til å opprettholde kognitiv evne. Det er også blitt bevist at omega-3 stammer veksten av kjemikalier som forårsaker betennelse i første omgang, og disse effektene kombinert faktisk øker muligheten for en person å opprettholde hukommelsen som de gamle. Fiskeoljen kan også reduseres risikoen for mentale sykdommer som Alzheimers.

Leddene

Omega-3 har evnen til å gjenopprette ledd og redusere effekten av artritt. I studier med fiskeolje kosttilskudd, har pasienter opplevd en reduksjon i smerte, ømme ledd, og morgenstivhet.

Kreftrisiko

Tar fiskeolje kan bidra til å senke risikoen for alle former for kreft. Dette skyldes at omega-3 kan stanse utviklingen av cancerøse celler ved å hemme deres vekst og kan til og med forårsake død av kreftceller.

Hjertesykdom

Fettsyrene i fiskeolje kan faktisk redusere en persons dårlige kolesterolet og blodtrykket, og kan øke det gode kolesterolet. Fettsyrene også ta seg av en persons hjerte, arterier og vener ved å redusere fettavleiringer.