Digidexo.com

Slik Cure Cryptic Mandlene

Slik Cure Cryptic Mandlene


Mandler er to massene av fremtredende lymfevev som ligger på hver side av halsen. Disse par av vev fungere som en del av kroppens immunsystem, filtrering av skadelige mikroorganismer, inkludert bakterier og virus som de kommer inn i nesen eller munnen. Når mandlene blir betent, vil det resultere i en tilstand som kalles betennelse i mandlene. Og tilbakevendende betennelse i mandlene kan føre til kronisk kryptisk tonsillitis-- et tilfelle hvor syke mandlene inneholde mange små skjulte lommer (Crypts) til der matrester og annet rusk er fanget. Disse partiklene inneholder bakterier og døde celler som til slutt vil danne en ubehagelig lukt hvite partikler kalt tonsilliths eller mandel steiner. Mange tilfeller av kronisk kryptiske mandlene er ofte mild og ikke krever kirurgi.

Slik Cure Cryptic Mandlene

•  Ta noen antibiotika. Dette kan være nyttig i å gi midlertidig lindring og bidrar også til å bli kvitt bakterier til stede i krypter. I noen tilfeller der mandlene er alvorlig betent og gjør svelge vanskelig, kan pasienten bli pålagt å bo på sykehuset for administrering av intravenøs væske.

Kok en kopp eddik. Avgjøre det for litt før det er noenlunde varm nok og deretter gurgle løsningen. Dette vil bidra til klare av skjulte lommer (Crypts), gir forbigående smertelindring og hindrer dannelsen av mandel steiner.

Få tonsilliths ut uten å skrape mandlene. Dette kan gjøres ved hjelp av en bomullspinne til å forsiktig plukke mandel steiner ut av gropene eller krypter. Utføre denne metoden er ganske vanskelig siden det kan utløse brekningsrefleksen som kan gjøre du hoster eller føler oppkast. Hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør dette, gå til legen din for å fjerne dine mandel steiner.

Spør legen din om laserbehandling eller kirurgiske prosedyren gjelder for ditt tilfelle. Laserbehandling hjelper med å gjøre overflaten av mandlene glatte og dermed bli kvitt de skjulte lommer eller krypter. Kirurgiske prosedyren kalt tonsillektomi (fjerning av mandlene) kan også være et alternativ for verre tilfeller av kryptiske mandlene.

Hint

  • Kontakt legen din umiddelbart hvis kryptiske mandlene er forbundet med høy feber, intens smerte i halsen området, svelgevansker, sår hals og pustevansker.