Digidexo.com

Fysiske aktiviteter for personer med nedsatt

Fysiske aktiviteter for personer med nedsatt


Ifølge US Department of Health, er det bevis for at regelmessig fysisk aktivitet gir viktige helsefordeler for personer med funksjonshemminger, som ryggmargsskader, Stoke ofre, Parkinsons sykdom, multippel sklerose og cerebral parese. Det er en rekke øvelser basert på det spesifikke innholdet i funksjonshemming og hvordan den enkeltes muskler er berørt.

Adaptive Aerobic Exercise

Aerob trening er en god form for trening for alle, inkludert personer med nedsatt funksjonsevne. Når det gjelder mennesker med nedsatt funksjonsevne, refererer Adaptive aerobic trening for å trene for funksjonshemmede personer med redusert bruk og øves opp muskelmasse og med svekket autonome eller kardiovaskulære funksjoner eller de som er på medisiner som kan endre deres normal fysiologisk respons på trening. Som sådan, har aerobic trening for å tilpasses behovene til den funksjonshemmede.

Styrking

For folk som bruker rullestol, styrking av musklene som brukes for overføring og balanse er spesielt viktig fordi gjentatte overføringer ofte resultere i en situasjon hvor det er en ujevn muskulære utvikling. En styrke treningsprogram som er balansert og innebærer strekking av skuldermusklene kan hjelpe enkeltpersoner lindre muskelkramper og forebygge skader. Personer med nedsatt funksjonsevne, som de som har paraplegi (lammelser i underekstremitetene), multippel sklerose og cerebral parese, kan også ha nytte av styrkeøvelser. En typisk styrking teknikk ville innebære å plassere den enkelte på en treningsbenk og deretter stabilisere sine badebukser og andre nedre ekstremiteter. Denne fremgangsmåten krever bruken av en stabiliserende belte. Fra denne stilling kan den enkelte praktisere reglene for sikker løfting, som inkluderer strekker før løfting og bruk av myke bevegelser.

Fleksibilitet og utholdenhet

Fleksibilitet øvelser kan hjelpe folk med kontraktur, en muskel ubalanse som skyldes lammelser eller permanent muskuløs forkorting på grunn av en kronisk krampe eller fibrose. Disse personene har et begrenset utvalg av bevegelse og øvelser som involverer liggende på ryggen eller magen kan bidra til å slappe visse muskler. Utholdenhet øvelser kan hjelpe mennesker som har quadriplegia (lammelse av bein og armer). Slike øvelser inkluderer arm sykling (avhengig av alvorlighetsgraden av lammelse), svømming og andre aerobic øvelser utføres mens du sitter i et basseng. For å hjelpe dem å ta tak i håndtaket på treningsutstyret, kan de trenger å være utstyrt med gripe hansker eller mansjetter. Trunk stabiliserende belter kan brukes på utholdenhetstrening utstyr.