Digidexo.com

Ernæring guide for idrettsutøvere

Ernæring guide for idrettsutøvere


Idrettsutøvere trenger å spise en sunn diett akkurat som alle andre. Det er noen forskjeller mellom kosthold en idrettsutøver og at den gjennomsnittlige person. Å spise riktig mat kan hjelpe en utøver prestere bedre og komme seg raskere etter hans hendelsen.

Rekke matvarer

Idrettsutøvere bør spise et bredt utvalg av matvarer. Dette sikrer at du får varierte vitaminer, mineraler og næringsstoffer.

Spis rikelig med hele korn, frukt, grønnsaker, magert kjøtt, nøtter og meieriprodukter. Hvis du trener, vil du trenger ekstra kalorier. Mengden kalorier du trenger avhenger av type aktivitet du gjør og hvor lenge du gjør det hver dag. Snakk med legen din eller en ernæringsfysiolog for å bidra til å få en idé om nøyaktig hvor mange kalorier du bør være forbruker. Hvis du har en erfaren trener, bør hun være i stand til å gi deg gode råd.

Karbohydrater

Hvis du kommer til å være trener i en hendelse som vil vare 90 minutter eller lenger, bør du spise en annen diett i tre dager før arrangementet. Spis en diett hvor du får 70 prosent av kaloriene fra karbohydrater. Dette vil bidra til at din energi butikker er på kapasitet i løpet av arrangementet.

Karbohydrater er matvarer som brød, pasta, ris, korn, melkeprodukter, sukker og frukt. Komplekse karbohydrater vil vare lenger og vil ikke føre til det samme insulin respons som enkle karbohydrater. Komplekse karbohydrater kommer fra korn og poteter. Enkle karbohydrater kommer fra frukt, sukker og melkeprodukter.

Protein

Det bør være tilstrekkelig til å få 10 prosent til 12 prosent av kaloriene fra protein. Gode ​​kilder til protein er magert kjøtt, fisk, nøtter, belgfrukter og melkeprodukter. Hvis du spiser et variert kosthold, protein tilskudd er vanligvis ikke nødvendig.

Å sørge for at du får nok protein, kan du gjøre et enkelt regnestykke. Ta din kroppsvekt i pounds og dele det med 2,2 for å få vekten din i kilo. Multipliser dette tallet med 1,2 til 1,4 hvis du er en utholdenhetsutøver eller 01.06 til 01.07 hvis du er en styrke trent idrettsutøver. Resultatet av denne formelen er antall gram protein bør spise hver dag.

Før en hendelse

Sørg for å spise et lite måltid et par timer før hendelsen. Det er best å spise et lite måltid på ca 500 til 1000 kalorier, og det bør bestå hovedsakelig av komplekse karbohydrater. Dette vil sikre at du har den mest energi mulig for ditt arrangement.

Sørg for at du drikker rikelig med vann. Det er viktig å hydrat hele arrangementet og rehydrere etter at arrangementet er over. Vann er viktig for alle, men som en høy-ytelse idrettsutøver, trenger du mer vann fordi du jobber hardere og svetter mer. Hold deg hydrert for å sikre din beste ytelse.