Digidexo.com

Infant gastroøsofageal reflukssykdom

Gastroøsofageal reflukssykdom blant nyfødte og spedbarn er ikke uvanlig. Selv om de fleste barn vil "spytte opp" sine melk eller formelen til, de med spedbarn gatroesophageal reflukssykdom spy oftere og med mer alvorlighetsgrad. Når problemet er diagnostisert, er det mulig å hindre de farlige komplikasjoner som kan følge denne tilstanden.

Symptomer

Et spedbarn med gastroøsofageal reflukssykdom vil ha hyppige anfall av spytter opp som ikke ser ut til å minske med alderen. Hun vil ofte ikke ønsker å spise og har dårlige søvnvaner og dårlig ånde. I avanserte stadier, kan spedbarn gastroøsofageal refleks sykdom føre til svelge og luftveisproblemer.

Diagnose

Diagnose av spedbarn gastroøsofageal reflukssykdom er ofte laget av symptomene. Hvis en lege ønsker å bekrefte diagnosen eller undersøke alvorlighetsgrad, er en barium svelge røntgen utført. Under denne testen blir barnet får en liten mengde kalkholdig væske som kan følges på X-ray. Andre diagnostiske testene inkluderer en 24-timers Ph-probe studie, scintigrafi og endoskopi.

Årsaker

I spedbarn gastroøsofageal reflukssykdom, vil mat eller væske tilbake opp fra magen og inn i spiserøret. Dette er ofte forårsaket av en feilfungerende eller underutviklet esophageal sphincter. Reflux sykdom er også tenkt å være arvelig.

Komplikasjoner

Ubehandlet spedbarn gastroøsofageal refluks kan føre til luftveisproblemer, som mageinnholdet aspirer inn i nesen, luftrør og lunger. Den konstante oppkast og mangel på interesse for mat kan interferere med et barns vekst. Infant GERD kan også føre til arrdannelse og blødning i spiserøret.

Behandling

Selv om de fleste spedbarn vil vokse gastroøsofageal refluks av sin første bursdag, er det viktig å behandle det. Babyer bør holdes oppreist etter å ha spist for å hjelpe tyngdekraften hjelpemiddel i fordøyelsen. (Heve hodet av sengen hjelper også med natt symptomer.) Om nødvendig har antacida og motilitet medisiner også brukt.